Quantcast

Доган сменя ръководството на ДПС през пролетта, прогнозира Осман Октай

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2015 в 07:55 8868 6

Доган сменя ръководството на ДПС през пролетта, прогнозира Осман Октай

През пролетта ще има рокади в ръководството на ДПС. Това прогнозира бившият член на партията Осман Октай. В интервю за Нова тв той коментира появилата се информация за това, че на коледно парти в сараите в Бояна, почетният лидер на Движението намекнал, че ще смени председателя Лютви Местан. 

"Доган наистина е реагирал много остро", обясни Октай. По думите му Доган бил провокиран от декларацията на ДПС за сваления руски самолет, която била протурски насочена. Другото, на което Сокола бил гневен, са ниските резултати на последните избори, най-вече в Североизточна България. 

"Бях изненадан и коментирах в медиите, когато Лютви Местан застана зад позицията на официална Анкара и зае позиция извън позицията на НАТО и България. Доган само е намекнал какви са намеренията му, той никога не казва предварително кого ще смени", обясни Октай.

Според него в структурите на ДПС в страната има напрежение и неслучайно Доган е събрал всички кметове в сараите. Октай смята, че следващият председател на Движението ще е "приемлив човек за Североизточна България и за кърджалийския район". По думите на Октай Доган няма да се върне физически в политиката, но ще бъде по-активен, отколкото е бил досега. 

Според него до момента Местан е играл ролята на "бушон". Той бил посредник между партията и избирателите, но в последно време имал провокативни изказвания. "Всичко това не е характерно за лидера на ДПС. Никога не сте виждали Доган преди ерата Лютви Местан да е бил в такава позиция. Изпускал се е, но не винаги е бил така агресивен", обясни Октай. По думите му Доган иска ДПС да се превърне в "приемлив" политически партньор. Не напразно в този дух било и изявлението на Бойко Борисов, че с ДПС може да се работи, но ако го няма Пеевски. 

Според Октай в този формат ДПС няма как да стане приемлив партньор за управлението. "Няма да се учудя дори да има съпредседателство – двама председатели от Южна и Североизточна България", каза Октай. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2015 в 09:04

Защо е такава позицията на Ахмед Доган? Какво е чел?
Това което провокира мисленето и речта на Ахмед Доган - беше прочел това:

"РЕФОРМАТОРИТЕ СА РАБОТНИЦИ НА НОВИЯТ РЕД - КОЙТО СМЯТА ДА УНИЩОЖИ НАЦИОНАЛНАТА ОЛИГАРХИЯ И СВЪРЗАНИТЕ С ТЯХ - ИТАЛИАНСКА МАФИЯ, ТУРСКА МАФИЯ, ГЕРБ, БСП, ДПС.. Ето защо ГЕРБ, се опитват да заблудят тези реформатори - служители на НОВИЯТ РЕД, че ще позволят промяна в съдът, за да се харесат на хегемонът САЩ, стоящ (със скрито презрение и подкрепа) и зад ГЕРБ. НО ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ, ТОЧАТ НОЖЪТ НА СТАДОТО БЪЛГАРСКО, ТЕ СА ДВА ВЪЛКА - В СЪТРУДНИЧЕСТВО И КОНКУРЕНЦИЯ.

Само засега не всичко е шистов газ, само за сега не всичко е монсанто, само за сега не всичко е с чипове.."

"Бразилската олигархия - капиталистическата върхушка, също се разправяше със синдикати и леви движения с помоща на ЦРУ и САЩ. Но ЦРУ и САЩ не просто мразят синдикализмът и правата на човекът, не, те мислят за пари. И когато ЦРУ и американската олигархия, почнаха да отнемат икономическият ресурс и да източват финансовият ресурс на Бразилия, те олигархията им -капиталистическата върхушка, сложиха леви на власт. Руската олигархия - капиталистическата върхушка пък сложи Путин. уНГАРЦИТЕ СЛОЖИХА оРБАН. Нашата олигархия - капиталистическата върхушка сложи Цветан Василев. Но Бойко Борисовото управление е нужно на ЦРУ и Пентагонът. ЦРУ работи добре с Бойко, взривяване на липсващи оръжия, и изнасянето на това оръжие за Сирия. . . Цветан попречи на ГЕРБ да спечелят изборите, като разкри бюлетините в печатницата. Протестна мрежа го натискаше след това. . Но трябваше на всяка цена да бъде елиминиран преди следващите избори 2014г."

Доган има инвестиции и капитали в България, Лютви е просто платена проститутка - която няма защо да държи на стабилност и територия.

22.12 2015 в 14:50

Доган е наясно че в този момент подкрепата за Турция е нещо лошо,много лошо за бизнеса...

22.12 2015 в 12:43

Фирмата ДПС дава кариерно развитие. Първо калинка после излизаш с няколко бизнеса. Така постепенно за няколко мандата калинките се превръщат в кръвожадни еничари, готови да слушкат човекът подал им ръка в сараите. Едно време докато сме били в огласено робство е било същото - свободни българи са заемали ключови постове, с което са създавали внушения, че не е толкова лошо. В герб е същото - банда мулти милионери еничари не много умни, но тарикати и готови на всичко за свобода.

22.12 2015 в 10:43

Nito ednoto nito drugoto ste a ste (02),a ste bezmozachni.

22.12 2015 в 10:28

Еми ще слушаме какво ще реши някой си Доган, сякаш решава съдбините на държавата докато партия с електорална подкрепа от 6% добива такава представителност в парламента. Пък ние сме сърдити или спим....не гласуваме.

22.12 2015 в 09:44

Като са се събрали за Коледа едно прасе да бяха опраскали барем.