Доган даде команда ДПС да демонтира правителството

Николаос Цитиридис 03 ноември 2017 в 14:07 18856 1

Снимка БГНЕС

ДПС ще впрегне всички сили за "демонтажа" на националистите от управлението на страната. Това е решението на Централния съвет на партията, който се провежда в София.

Днешното решение е предшествано от заседание на председателския съвет на партията вчера, в което се е включил и Ахмед Доган.

Централното оперативно бюро на движението е издало командата "всички срещу национализма" и за целта на този демонтаж ДПС ще ползва всички инструменти на демокрацията, каза на пресконференция в почивката на заседанието председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Участието на националистите във властта е шамар върху демократичното лице на България, минира европейското бъдеще и е заплаха за стабилността на страната. Езикът на омразата, омразата в действие и агресията са на власт, заяви Карадайъ. По думите му ГЕРБ подражава на националистите. Загробването на ГЕРБ не е наш проблем, но тяхната политика и поведение загробват държавата, посочи той. Според него демокрацията и стабилността в страната са под заплаха и това изисква спешни действия. Време е за решителни действия за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта, подчерта Карадайъ. 

Кметове, общински съветници, депутати, членове и евродепутати на партията имат зелена светлина да работят за тази цел, добави Карадайъ. Сред тези инструменти на демокрацията председателят на ДПС каза, че стои и вотът на недоверие, но не потвърди със сигурност, че ДПС ще подкрепи предложението на БСП за отрицателен вот срещу управлението. 

Между двете партии предстоят разговори и тогава ще стане ясно дали ДПС и БСП ще играят заедно за евентуален бъдещ вот на недоверие. 

На въпрос дали искат оставка или преформатиране на кабинета в сегашния му мандат, Карадайъ каза: Преформатирането е неизбежно. Дали с предсрочни избори, или не, то е задължително". 

Председателството не може да бъде алиби за коя да е власт, още повече власт с участието на националисти, допълни председателят на ДПС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!