Добрев: Станишев иска да яхне БСП и да се качи на власт

OFFNews 18 ноември 2019 в 21:18 1812 0

Кирил Добрев

Нека Станишев има смелостта да признае, че иска отново да бъде лидер на БСП. Да каже: Вярно е, мандатът ми в ПЕС приключва, БСП върви нагоре. И е нормално - пак искам да се яхна върху нея и да се кача на власт. Това са най-откровените думи, които може да каже Станишев. Убеден съм, че той иска отново да бъде лидер на БСП и по всичките му изказвания прозира само това, заяви пред bTV зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

Станишев би трябвало да събира социалистите в Европа и България, а не да е опозиционер на опозиционния лидер в България, каза зам.-председателят на БСП.

Относно обвиненията, че БСП се е превърнала в авторитарната партия, Добрев отговори, че си спомня как Сергей Станишев и Михаил Михов като председатели са решавали въпроса с различното мнение - чрез изключване:

"Погледнете Георги Първанов, Румен Петков, вижте всички изключени членове по страната. И тогава, и сега съм бил против подобни действия. Това, което искаме от вътрешната опозиция, е предложенията им да бъдат градивни, с мисъл за партията, а не спомени за миналото".

Анализът на предизборния щаб, който ръководех, беше по-обективен и критичен от доклада на вътрешната опозиция. И най-важното - дава визия занапред, твърди Добрев.

Според него алтернативният долумент е бил дребнав и единственото посочено решение е било оставка на ръководството:

"Това показва, че те нямат визия как да се развива БСП занапред. Говорят за отминали времена".

Кирил Добрев отговори и на критиките на вътрешната опозиция в партията, според която промяната е подмяна: "Тук младежите се защитиха, защото това е обида към тях. Ако нещо сме свършили за тези 3 години, е че изградихме и подготвихме едно цяло поколение. Подмяна е, когато смениш Димитър Дъбов с Катя Николова, но промяна е, когато на мястото на Георги Пирински дойде Крум Зарков".

Добрев е категоричен, че "процесът на промяна в БСП е болезнен, но единственият гарант, че процесите ще продължат, е линията, която е поела това ръководство".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови