Добавката от 50 лв. към пенсиите няма да спре, увеличението от 5% не е за всички

OFFNews 09 юни 2021 в 11:00 3598 0

Добавката от 50 лв. към пенсиите няма да бъде прекратена. Българските пенсионери могат да бъдат спокойни, това заяви социалният министър Гълъб Донев по Нова тв. 

Той коментира и решението за увеличение на пенсиите с 5% и обясни, че тези, които няма да го получат са хората, чиито пенсии са били вече увеличени от 1 януари. 

Има определни групи, които няма да получат увеличение от 5%, тъй като тяхната реална пенсия е 290 лв., но получават 300 лв. Когато я увеличим с 5%, тяхната лична пенсия ще стане 304 лв., обясни Донев.  

За безработицата

„Нивата на заетост и на безработица се връщат към тези отпреди кризата. Докладите се изготвят на ежедневна база. Безработицата е под 5,6%, което е добър знак, че икономиката започва да се възстановява”, заяви вицепремиерът.

За пенсионирането на проф. Кантарджиев

Действително той е изключителен професионалист в своята област. Климатът, който е създаден в института, говори за човек, който достойно е извървял своя професионален път. Всички български граждани помнят и знаят неговото присъствие при различни епидемии. Тук категорично не става въпрос за разчистване на сметки. Не става дума за разчистване на калинки. Проф. Кантарджиев не може да бъде поставян в такъв списък. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!