Ексклузивно Служебният кабинет намери пари за 50 лв. към пенсиите, за останалите мерки още не е ясно

Дипломати на маратон за 140 години министерство на външните работи в България

OFFNews Последна промяна на 06 септември 2019 в 17:28 1814 0

Снимка mfa.bg

Два отбора от Министерството на външните работи, както и от посолствата на Япония, Германия, Китай и РЮА, се включиха в Софийския Екиден маратон, който тази година бе посветен на 140-годишнината на МВнР.

Събитието, което по традиция се организира под патронажа на посолството на Япония у нас, събра почти 100 отбора на своето пето издание.

В състезанието взе участие и зам.-министърът на външните работи Петко Дойков, който пробяга един от постовете в щафетата.

„Софийския Екиден маратон се превърна в един от символите на приятелските отношения между България и Япония. Повече от 100 години след организирането на първия Екиден маратон в Япония, ние тук, в София, с желание и дух продължаваме тази традиция. А тази година имаме и конкретна причина за това – с нея отбелязваме 140 години от създаването на българската дипломатическа служба, а наред с това и 110 години от първите официални контакти между България и Япония“, посочи той.

Двата отбора на МВнР се състезаваха в щафетата „Държавни структури“. В състава на зам.-министъра Дойков бяха още Алексей Андреев, Деян Катрачев, Радо Ангелов, Дора Ангелова и Марио Дойков, а в другия тим - Адлен Юсеинова, Мартин Колев, Гергана Цекова, Георги Хъшев, Георги Минков и Божидар Александров.

Петко Дойков награди и първите три състава в дисциплината „Мъжка щафета“, където победители станаха състезателите от „Маратон Пловдив“. Отборът се оказа водач и в общото класиране, като състезателите му взеха общата дистанция от 42.195км за 2:11:36 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови