Димитър Стоянов: Няма как президентът да отговаря за служебния кабинет

Приказките за изпращане на български военни в Украйна са хибридки, които се използват от политическите партии, каза служебният военен министър

OFFNews 05 юни 2023 в 19:42 4144 13

Стоянов

Снимка БГНЕС

Димитър Стоянов

Всеки министър носи отговорност за това, което е извършил. Няма как държавният глава да отговаря за служебния кабинет, обяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред Nova News и така отговори на депутата от "Продължаваме промяната-Демократична България" Атанас Атанасов. 

Атанасов обяви, че новото правителство ще направи проверка дали е била отказана военна помощ на Украйна и ако това се потвърди, ще се иска импийчмънт на президента Румен Радев. Според него трябва да се състави парламентарна анкетна комисия, която да извърши проверка дали са изпълнени решенията на Народното събрание.

По думите на Стоянов депутатът и всички около него "мислят как ще убедят българските граждани, че тази коалиция на изчегъртаните с изчегъртващите, на арестуваните с арестуващите ще продължи работа". 

"Няма как да дадем 155 мм снаряди на Украйна. Винаги сме следвали общоевропейската политика за украинската държава. Просто България няма такива снаряди. Под шапката на МО няма военнопромишлен комплекс, който да започне да произвежда такива боеприпаси. Има частни оръжейни комплекси, но министерството не може да ги задължи да пращат на Украйна такива снаряди. Служебното правителство е изпълнило всички задължения. Към момента няма пряка опасност за вътрешната сигурност на България от войната в Украйна. Никога не са водени разговори за изпращане на български военнослужещи. Такова решение се взима от парламента. Приказките за изпращане на български военни в Украйна са поредните хибридки, които се използват от политическите партии за определени техни цели", обяви още Димитър Стоянов.

Военният министър обясни още, че протестите пред президентството са имали само една цел – "да скрият това, което правят коалиционните партньори".

Димитър Стоянов коментира и отчета на служебното правителство.

"Обсъдихме постиженията по време на уж краткия мандат на служебния кабинет, който действително се оказа 10 месеца. Постигнахме много по отношение на модернизацията и социалните придобивки на военнослужещите. Големият недостатък за служебния кабинет е, че нямаше политическа подкрепа тогава, когато имаше парламент. Голяма част от нашата работа остана неразвита", каза той и прогнозира, че наследникът му се се сблъска с много предизвикателства.

"Изпратили сме искания за предоставяне на оферти за доставка на 3D радари, бойни машини за пехотата и други. Пожелавам успех на новото правителство", посочи Димитър Стоянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

14

6екеr4о

06.06 2023 в 11:18

Страшен противяга е тоз измушеняк! Като почне да лъготи и от космоса е видно, че го прави нескопосано!!!

Рундьо толкова ли не можа да намери некой, който поне малко на човек да мяза!?

ФураЖЖЖЖки, сър!

4738

13

Того

06.06 2023 в 05:26

Няма как една мръсна руска партенка да е виновна затова, че е назначила друга мръсна руска партенка за министър.

-390

10

Козин Човков

05.06 2023 в 23:26

Този зеленочорапник съвсем е изтрещял! А кой друг да отговаря за кабинета, който сам е назначил???

788

9

jorj

05.06 2023 в 22:20

Като няма как, една от конституционните промени да е премахването на служебния кабинет!!!

9347

8

Анализи

05.06 2023 в 22:02

След като ви е назначил има как. Много е удобно да не се носи отговорност, ама няма как. И вземете се скрийте, говорите като Работническо дело от 80-те години.

1000

7

Ендевър

05.06 2023 в 21:46

Хайде Гълъба, Митко СМС-а и орлякът зелени чорапи да си тръгват, че ни писнаха техните лъжи и шикалкавения!
Да идва новият военен министър проф. Тагарев и да вкара нещата в ред, за да не се срамим като петата колона на Русия в НАТО и ЕС!
Относно отговорността: Зелените чорапи да си съгласуват опорките - вече няколко години онзи измислен "политолог" Слави Василев пее дитирамби в чест на пРезидента и колко било хубаво, че един човек носел отговорност за правителството и външната политика.

1730

6

Ivan

05.06 2023 в 21:21

Всеки министър носи отговорност за това, което е извършил.
Според твоето определение Митре, всеки, назначен от пРезидента за министър си прави каквото си иска, както знае и колкото може! Въпросът е: Или ти и останалите назначени от Радев за министри сте идиоти или мислите останалата част от населението на България за идиоти? Въпрос на манталитет. Грам чест и съвест да имаше, би му забил един зад бръснатия врат в момент на дрънкане на глупостите. Поне така правехме в казармата през 70-те с идиотите.

200

5

Koci Don

05.06 2023 в 21:10

Джендо Джедев
Благодарен съм за свободата, която ми даде президентът Румен Радев. Без тази свобода не бих влязъл в никое правителство, независимо на кого е." Това заяви в неделя (11 юли) вечерта в изборното студио на "Дневник" служебният министър на икономиката Кирил Петков.