Димитър Делчев, ДБГ: Няма да подкрепим увеличение на данъци в София

OFFNews Последна промяна на 05 октомври 2019 в 14:12 1506 0

Няма да подкрепим увеличаване на данъците в София. Това би ударило бизнеса, а той трябва да бъде подкрепян. В програмата, която подписахме с Мая Манолова мярката за неувеличаване на данъците също присъства.

Това заяви пред Дарик радио Димитър Делчев, водач на листата на „България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ, Път на младите) и председател на ДБГ. Листата подкрепя Мая Манолова за кмет на столицата.

Делчев посочи още, че биха подкрепили още следващата година в столицата да бъде въведен принципът за изчисляване на такса смет на принципа тези, които замърсяват повече, да плащат повече.

Като най-важния проект за следващия мандат на местната власт в столицата той определи завършването на Околовръстното и започването на изграждането на вътрешни градски рингове, за да се намали трафикът в центъра, което според него освен спестяване на време, ще доведе и до подобряване на качеството на въздуха.

Като мерки за по-чист въздух Делчев посочи стимули за гражданите, които имат и ползват електрически автомобили, оптимизиране на градския транспорт и въвеждането на бял билет за безплатно пътуване в дните с високо замърсяване.

От 2005 година досега разходите за чистота е София са се увеличили три пъти, но столицата не е три пъти по-чиста. Това означава, че вместо за почистване, парите отиват в близки до властта фирми, заяви още той.

Делчев смята, че застрояването на зелени площи трябва да бъде спряно и посочи като алтернатива разширяването на София на север с жилищни сгради. Но този път Столична община не бива да допуска изграждането на нови сгради и цели квартали без необходимата довеждаща инфраструктура, както и канализация, допълни той.

Засилването на контрола върху ремонтите и неправомерите действия в София може да стане чрез изграждането на добра платформа за граждански сигнали, посочи водачът на дясно-центристката листа.

Като лична кауза в СОС Делчев посочи изграждането на паметник в столицата на първия владетел на България след Освобождението Александър Батенберг, който е имал смелостта да се изправи на Русия и Европа в името на Съединението на България.

Пресофис, 5 октомври 2019 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X