Дянков: В бг енергетиката ситуацията е като гръцката - фалит

OFFNews 25 август 2015 в 09:18 4889 11

Снимка БНТ

Сривът на стоковата борса и особено на китайския юан се дължи на по-ниския растеж на китайската икономика в последно време.

Това коментира бившият финансов министър Симеон Дянков по БНТ. Според него Китай е загубил позициите си като двигател на световната икономика. Това неизбежно ще доведе до спад на показателите на Европа и Америка, но все още не може да се прави сравнение с кризата от преди години. 

Гърция навлиза в поредния етап на отрезвяване. След идването на власт на СИРИЗА имаше едно опиянение, че от криза може да се излезе без да си плащаш задълженията и като се опълчиш на Европейската комисия. Това не стана. Пред Гърция има трудни години. Начинът за излизане от криза е само един - намаляване на разходите, категоричен бе Дянков. По думите му настоящият план за спасяването на Гърция е неизпълним от икономическа гледна точка, а целта му е да се успокоят нещата от гледна точка на политиката.  

В България най-голямата корупция е в сектор енергетика. Там положението е сходно с това с Гърция. Системата е във фалит. В енергетиката всичко трябва да се започне отново, коментира още Дянков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!