Деца от Българската Коледа и президентът Радев украсиха елхата в президентството (галерия)

OFFNews 07 декември 2018 в 14:58 3781 0

Президентът Румен Радев и съпругата му украсиха елхата на "Дондуков 2" заедно с над 25 деца, подпомогнати от "Българската Коледа".

Благотворителната инициатива се провежда за 16-а поредна година и цели да подпомогне деца с трайни увреждания чрез осигуряването на съвременна високотехнологична апаратура и комплексна грижа за тях.

"Най-красивото нещо на Коледа са детските усмивки, които ни показват, че трябва да бъдем добри, че всеки от нас има нужда от подкрепа, от добра дума и особено от протегната ръка в мигове на изпитания", заяви президентът Румен Радев пред деца, чието лечение се подпомага от "Българската Коледа".

Те гостуваха днес на "Дондуков" 2, за да украсят заедно с държавния глава и съпругата му Десислава Радева елхата в сградата на президентската институция.

"Коледата може да започне!", обяви Румен Радев, след като децата го увериха, че са изработили празнична украса и са написали писмата си до Дядо Коледа. "Това е най-светлият празник, защото ни зарежда с много добро и ни дарява много вяра и надежда. Коледата сбъдва нашите мечти", заяви президентът. Румен Радев посочи, че елхата, украсена от малките гости на "Дондуков" 2, е чудесна, защото "грее" с въображението и мечтите на децата.

На събитието децата пяха коледни песни с Михаела Филева и украсиха коледни сладки и джинджифилова къща с MasterChef. Участници в тържеството бяха и редица детски таланти, сред които изпълнители от 144 СОУ "Народни будители" и Танцов ансамбъл "Пламъче" . Изпълнение на саксофон направи Добромир Добрев, възпитаник на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора.

Можете да се включите като дарите един лев с SMS на кратък номер 1117. Повече информация за кампанията може да намерите на сайта www.bgkoleda.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови