"Десните": Четворната коалиция е подмяна на вота

OFFNews 09 ноември 2014 в 16:52 7038 27

Четворната коалиция на ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ е триумф на подмяна на вота на българските избиратели, а не на стабилността.

Това се казва в позиция на коалиция "Десните", разпространена до медиите. В нея се казва, че новото управление ще постави на изпитание евроатлантическата ориентация на страната, което се случва зад "паравана на дясноцентристкия етикет". Според "Десните" антиевропейският профил на правителството идва от безусловната подкрепа за руските енергийни интереси от страна на АБВ и от популистките идеи на Патриотите. 

Мандатоносителят ГЕРБ се създаде, за да е алтернатива на Тройната коалиция БСП-ДПС-НДСВ, инициирана от Георги Първанов, но сега създаде новата Четворна коалиция ГЕРБ-РБ-АБВ-ПФ, която възпроизвежда старата – дори със същите министри в лицето на Калфин и Кунева, като добавя и откровени ксенофоби. РБ, на свой ред, превърна Тройната коалиция в нарицателно за „мафия“ и „задкулисие“, но сега управлява с главните й действащи лица. Гражданският съвет на РБ, който бе своеобразният мост между партиите и протеста е неглижиран, властта погълна протеста и обезсмисли въпроса „КОЙ?“, се казва в позицията.

"Десните" предупреждават, че програмната декларация за подкрепа на правителството е далеч от заявката за реформи - съдебната реформа е сведена до „дългосрочна стратегия за реформа на системата“, а реформите в сферата на МВР и националната сигурност се свеждат до строеж на ограда на границата с Турция.

Диаметрално противоположните позиции на участниците в коалицията по ключови политически въпроси като развитие на ядрената енергетика, икономиката, данъчната и социална политика, гео-стратегическата ориентация на България дават ясен отговор, че целта на подобна коалиция е само властта, смятат от коалицията, според които ролята на РБ и ДСБ в правителтвото е необяснимо. 

"Десните" се определят като единствената "безкомпромисна дясна опозиция в България, която ще назовава истината за кабинета ”Борисов-2“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews