Quantcast

"Десните": Четворната коалиция е подмяна на вота

OFFNews Последна промяна на 09 ноември 2014 в 16:52 6334 27

Четворната коалиция на ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ е триумф на подмяна на вота на българските избиратели, а не на стабилността.

Това се казва в позиция на коалиция "Десните", разпространена до медиите. В нея се казва, че новото управление ще постави на изпитание евроатлантическата ориентация на страната, което се случва зад "паравана на дясноцентристкия етикет". Според "Десните" антиевропейският профил на правителството идва от безусловната подкрепа за руските енергийни интереси от страна на АБВ и от популистките идеи на Патриотите. 

Мандатоносителят ГЕРБ се създаде, за да е алтернатива на Тройната коалиция БСП-ДПС-НДСВ, инициирана от Георги Първанов, но сега създаде новата Четворна коалиция ГЕРБ-РБ-АБВ-ПФ, която възпроизвежда старата – дори със същите министри в лицето на Калфин и Кунева, като добавя и откровени ксенофоби. РБ, на свой ред, превърна Тройната коалиция в нарицателно за „мафия“ и „задкулисие“, но сега управлява с главните й действащи лица. Гражданският съвет на РБ, който бе своеобразният мост между партиите и протеста е неглижиран, властта погълна протеста и обезсмисли въпроса „КОЙ?“, се казва в позицията.

"Десните" предупреждават, че програмната декларация за подкрепа на правителството е далеч от заявката за реформи - съдебната реформа е сведена до „дългосрочна стратегия за реформа на системата“, а реформите в сферата на МВР и националната сигурност се свеждат до строеж на ограда на границата с Турция.

Диаметрално противоположните позиции на участниците в коалицията по ключови политически въпроси като развитие на ядрената енергетика, икономиката, данъчната и социална политика, гео-стратегическата ориентация на България дават ясен отговор, че целта на подобна коалиция е само властта, смятат от коалицията, според които ролята на РБ и ДСБ в правителтвото е необяснимо. 

"Десните" се определят като единствената "безкомпромисна дясна опозиция в България, която ще назовава истината за кабинета ”Борисов-2“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.01 2015 в 12:58

Мижавия протест от м. февруари 2013 г. бе само повод за ГЕРБ и Борисов
да се опитат 4/5 месеца преди изборите за 42 ОНС(8 юли 2013 г.)
да слязат чисти от окаляния в калта кон на ГЕРБ в периода 2009-2013 г..
Тогава ГЕРБ направиха погрешен анализ
и ... в 42 ОНС заедно с добавените гласове по системата ДОНТ,
от партии получили гласове от партии под 1 %,
че ще доминират на тези предсочни избори,
за да получат допълнителни гласове и депутатски места,
но получиха едва 97 гласа на тези избори за 42 ОНС!
АКО бяха по - мъдри като сега и бяха съставили коалиционен кабинет във формат ЕНП със СИНЯТА КОАЛИЦИЯ,
която управленска форма на ГЕРБ със СДС и ДСБ
щеше да ги изстреля на върха в 42 ОНС
и днес да сме в третата година на 42 ОНС,
а не да сме в третия месец на 43-то ОНС!

10.11 2014 в 14:35

Измислени политичоци от още по измислени партийки-фантоми, дето не успели да вземат нищо сериозно от вота на избирателя, взели да пищят за народния вот.
Нищо не взехте от народния вот - дори да нямаше избирателна бариера, пак нямаше нищо да вземете.
Всички сте кандидати от отломки на отломки на някогашни партии, дето са били нещо, но с вашия политически "принос" - вече са нищо.
Избирателят винаги е прав. Особено пък когато оставя някого зад борда и му дава еднопосочен билет за никъде.
Скрийте се (препоръчително - в миша дупка.

09.11 2014 в 23:45

Не знам тролове ли сте, плащат ли ви за глуповато ограничените коментари, но дано да е така. Иначе по - лошият вариант е наистина да си вярвате на глупавите коментари! Какво им харесвате на тези реформатори?! Че казаха няколко неща и още в първите часове като видяха, че са в парламента и обърнаха гъзовете и забравиха какво обещаваха и че стигнаха до там да се обединят в едно правителство с най големият русофил Парванов ли?! Това ли ви харесва не разбрах!? Ами на ГЕРБ?! Че ни управлява пак една мутра? Това ли ви е разбирането за управление. Ами щом е така... мислете от сега как ще платите тока на родителите си пенсионери следващите няколко години, защото нищо няма да се подобри към по добро, а само към по - лошо докато новото правителство на БКП ни управлява...

09.11 2014 в 22:59

как така са почетенни като половината от тия муцуни са за затвора?

09.11 2014 в 22:16

Една достойна позиция. Казана навреме - да не пита някой после: "Ама вие защо мълчахте". Не им харесва на някои, но това не проблем на Десните. Кой от гласувалите за Реформаторите искаше Борисов, нали нямаше да го подкрепят за нов мандат? А пък тоя комплот с АБВ и с националистите - отврат!!!

09.11 2014 в 21:32

Десните останаха единствените в дясно. Чета, че били малко. Да, така е, малко са , но са почтени. За съжлаение дори когато сравниш партиите с народа , виждаш, че почтените хора са мини малцинство. Всичко това показва и развитието на държавата ни.

09.11 2014 в 21:23

Ей тия са поставени льольовци, маймунски опашчици залюлени от поставен и миришещ на пари ветрец. Хора, погледнете в мутрите им. Защо не изчакаха известно време. Защо не дадоха шанс на новите. Аз знам защо. Реакционните сили целящи да омърсят новото ни правителство са големи. В момента те треперят от страх и работят енергично за да не бъде то силно и ефективно в самото начало. Постигнат ли го, пак ще се върнем на изходна позиция. Пак ще има объркване и безизходица. Братя, хора, народе, ние трябва да излезем пак по улиците. Този път в подкрепа и нов шанс за демократите. Само тогава черната чума на конспирацията, на чуждата намеса, на Догановци и на Воленовци, като представители на раша и тайните служби може да бъде спряна.

09.11 2014 в 21:02

Кои бяха тези? Колко получиха тези пишман политици на изборите? Тази пловдивска пуфла Капон не открадна ли абревиатурата на Европейската народна партия? Повръща ми се от такива, които се самоопределят като единствените, най- честните, автентичните и подобни...Колкото и да се давят в собствената си слюнка, новото правителство е най- доброто, което можеше да се случи на България!