Десислава Танева увери, че този път не е в конфликт на интереси

OFFNews 09 ноември 2014 в 12:38 5384 5

Десислава Танева

Новият земеделски министър Десислава Танева обяви, че не е в конфликт на интереси, заемайки новия пост.

Танева беше спрягана за земеделски министър в първия кабинет „Борисов“, но оттегли кандидатурата си заради конфликт на интереси.

Бях в конфликт на интереси при предишния кабинет на Борисов, но сама оттеглих кандидатурата си след започналите атаки, посочи тя.

Не искам да коментирам откъде идваха тези атаки. За сектора те са публична тайна. Аз не съм влязла в политиката със стремеж към властта като самоцел, не съм искала върху мен да тегне отговорността, че към политическата сила мандатоносител ще има атаки. Тази тема е приключена, подчерта Танева пред БНР.

За изминалия период на управление на земеделското министерство мога да кажа, че всеки прави грешки, но още в предизборната кампания на ГЕРБ си казах, че трябва да престанем да си посипваме главата с пепел, категорична е Танева.

По повод проблемите във фонд „Земеделие“, докато го ръководеше Калина Илиева, за която се оказа, че няма диплома за завършено висше образование, Танева заяви, че по времето на Орешарски фондът е бил най-зле.Периодът на Калина Илиева изглежда много блед на фона на излагацията, на това, което се случи последната година, смята тя.

По думите й най-добре фондът е работел, когато е бил управляван от Румен Порожанов.

Земеделският министър каза още, че вече е готова с екипа си и ще го обяви следващата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!