Десислава Иванчева нямало да се кандидатира за кмет на София

OFFNews 04 януари 2019 в 11:45 5294 0

Десислава Иванчева няма намерения да се кандидатира за кмет на София, обяви бившият пиар на община Младост Петър Кърджилов, който се изявява като неин говорител.

Към настоящия момент, нито г-жа Десислава Иванчева, нито г-жа Биляна Петрова имат намерение да се кандидатират за изборни длъжности в предстоящите европейски или местни избори. Нито едната, нито другата не е заявявала такива намерения пред никого. Г-жа Иванчева категорично не е упълномощавала никого да създава инициативен комитет за издигане на кандидатурата ѝ за кмет на София. Единствените цели и на двете в момента са да съхранят здравето си и да осигурят защитата си по обвинението срещу тях, категоричен е той.

Кърджилов използва случая и да призове от името на Иванчева и Петрова "всички независими медии и журналисти да не спират да задават следните въпроси към отговорните длъжностни лица":

1. Към главния прокурор Сотир Цацаров и кмета на София Йорданка Фандъкова:

Защо вече седми месец не се работи и няма резултати по сигналите за имотни престъпления в Район "Младост", извършвани по времето на кметовете на ПП ГЕРБ Петко Дюлгеров и Цвета Авджиева? Трите сигнала са заведени на 8 юни, 2018 г. от г-жа Евгения Каменова в качеството ѝ на началник отдел "Управление на общинската собственост и жилищния фонд" в Община Младост, от екипа на кмета на Младост г-жа Иванчева.

2. Към главния прокурор Сотир Цацаров и СДВР:

Защо вече девети месец не се работи и няма резултат по сигнала за фалшификации на документи от Димитър Логофетов и Христо Джампалски, подаден от г-жа Иванчева до прокуратурата и полицията на 23 март, 2018 г.? Логофетов и Джампалски са свидетели на Специализираната прокуратура в делото срещу г-жа Иванчева и г-жа Петрова.

3. Към министъра на правосъдието Цецка Цачева:

Защо вече месец г-жа Цачева не насрочва дата и не свиква съвещанието за условията в арестите, което публично обеща да свика на 4 декември, но беше отложено поради отсъствието на главния прокурор и вътрешния министър?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови