Депутатите се връщат, ще се карат за Нено Димов, Ревизоро и Борисов, той на Червено море

OFFNews 15 януари 2020 в 07:20 2549 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Депутатите се връщат на работа днес след коледната си ваканция.

Народното събрание открива 9-ата си пленарна сесия, първа точка в дневния ред е оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов и избора на Емил Димитров - Ревизоро за негов заместник на поста. 

По традиция в пленарна зала ще звучат декларации на политическите сили. Говорилнята днес ще се върти основно около рокадата в правителството, водната криза в Перник и предстоящото внасяне на вот на недоверие към кабинета Борисов 3 от БСП. 

Министър-председателят ни пък е в Египет, където днес ще участва в официалното откриване на новата военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море. Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща с президента Абдел Фаттах Ас-Сиси. Във фокуса на разговора им ще бъде двустранното сътрудничество в политическата, икономическата, енергийната, културната, образователната сфера. Акцент ще бъде поставен и върху подкрепата, която България ще продължи да оказва на Египет в усилията му в борбата с тероризма и религиозния екстремизъм.

Разширяването на двустранното сътрудничество в тази област е в интерес както на България и Египет, така и ще допринесе за сигурността в регионите на Близкия Изток и Балканите, уточниха от "Дондуков" 1. 

В програмата на парламента е и второ четене на промените в закона за маслодайната роза. Те предвиждат в земеделското министерство да бъде създаден публичен електронен регистър на производителите, преработвателите и обектите за производство на продукти от маслодайна роза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови