Депутатите създадоха временна комисия по сигналите на Босия

OFFNews 18 юли 2018 в 17:00 2507 0

Депутатите създадоха временна анкетна комисия, която да разгледа сигналите на Николай Колев - Босия за злоупотреби при получаването на шофьорски книжки. Народните представители удължиха работно си време, за да гласуват днес създаването й.

Председател на комисията стана Станислав Иванов от ГЕРБ, а нейни членове са Иван Иванов от БСП, Ихсан Халил от ДПС, Атанас Стоянов от "Обединени патриоти" и Андон Дончев от "Воля". Те ще имат един месец, за да разгледат сигналите на Босия. 

Докато всяка партия предлагаше кандидати за членове и за председател, се стигна до подреден спор между ГЕРБ и БСП. Този път за това кой да оглави комисията - управляващите или опозицията. От БСП предложиха за председател Станислав Иванов от ГЕРБ. В отговор той заяви: "Считам, че комисията трябва да бъде поета от опозицията. Те са нашият основен коректив, предлагам за председател Георги Свиленски". Социалистът обаче си направи отвод и така за председател беше избран Иванов от ГЕРБ. 

Цялото й име е: "Временна комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство".

До създаването на комисията се стигна, след като в понеделник председателя на парламента Цвета Караянчева отиде в дома на Босия, за да го убеди да прекрати гладната стачка. Те се разбраха да бъде създадена временна комисия, но Босия обяви, че няма да прекрати гладната си стачка поне до първото й заседание, което ще бъде утре.

Преди повече от месец Босия обяви гладна стачка с искане за оставката на транспортния министър Ивайло Московски и за разпускане на Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови