Депутатите рекордьори по брой парламенти: Аталай, Цонев и Чакъров от ДПС, а след тях - Лъчезар Иванов

OFFNews 14 октомври 2022 в 10:43 2378 3

Рамадан Аталай в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Рамадан Аталай в Народното събрание

Рамадан Аталай, Йордан Цонев и Джевдет Чакъров от ДПС са рекордьори по участия в парламенти, сочи справка в архивите на Народното събрание.

48-ият парламент е 11-ият подред, в който Рамадан Аталай бива избран за народeн представител. Той за пръв път се заклева като депутат в 38-ото Народно събрание и оттогава е постоянно присъствие в парламента.

Йордан Цонев и Джевдет Чакъров са били депутати в общо девет парламента, а 48-ият ще им е десетият.

Депутатите рекордьори от ДПС - Йордан Цонев, Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай. Снимка: Колаж OFFNews

Цонев за първи път става депутат в 38-ото НС от листата на СДС. През февруари 2001 г. е изключен от СДС заедно с Христо Бисеров. Няколко години по-късно влиза в 40-ото НС като народен представител от ДПС, какъвто е и в момента.

Чакъров е за първи път депутат в 39-ото НС и народен представител от ДПС във всички следващи парламенти до настоящия включително.

Дълъг парламентарен опит има и Лъчезар Иванов от ГЕРБ, който е избиран в последните девет парламента. Той е рекордьор в групата на ГЕРБ по парламентарен опит. За първи път става депутат в 40-ото НС от листата на НДСВ, а в следващите парламенти влиза като народен представител от ГЕРБ.

Лъчезар Иванов в пленарната зала. Снимка: БГНЕС/Зара Русева

За осми път в парламента ще бъдат Десислава Атанасова, Александър Ненков и Делян Добрев от ГЕРБ, както и лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпартийците ѝ Румен Гечев, Петър Кънев и Драгомир Стойнев.

От групата на "Демократична България" най-голям парламентарен стаж има икономистът Мартин Димитров, който е бил участник в седем парламента. В 40-ото НС Димитров е депутат от "Обединени демократични сили", в следващия 41-ви парламент – от „Синята коалиция“, а в 43-ото НС - от „Реформаторския блок".

Председателят на "Земеделски народен съюз" Румен Йончев е с най-голям парламентарен опит в най-новата политическа формация в НС - "Български възход". Той е бил избиран за депутат в пет парламента - в 42-ото Народно събрание е депутат от "Коалиция за България", в 43-ото НС е избран от "България без цензура", а в 45-ото и 46-ото - от "Изправи се! Мутри вън!".

Най-опитният депутат в групата на "Продължаваме промяната" е Настимир Ананиев, който е бил депутат в три Народни събрания. В 43-ото НС той е бил народен представител от "Реформаторския блок". В 47-ото НС и 48-ото НС е избран от листата на ПП.

Справката е на БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

2

Ivan

14.10 2022 в 13:17

Боже! Пропуснах Лъчезар Иванов! Интелектуално извисен, перфектен специалист, блестящ министър и добър , отговорен баща- по-известен в обществото, което обслужва на ползу роду, разбира се, като Лъчо Мозъка. А отрочето му от мъжки пол, да му е живо и здраво, уби Милен Цветков. Натъпкано със синтетична и природно добита дрога, с алкохол и яхнал джипа на мама... Това, ГЕРБ като че провеждат кастинг за отрепки и малоумници, които да пратят в Парламента! Явно го правят нарочно? На всички ни да е гадно!

1730

1

Ivan

14.10 2022 в 13:09

Цонев, или по-известен като Данчо Ментата има "славно" минало и "забележително" карирерно развитие при този, който сега се прави на гуру и разбирач от политики, продължилият Лукановия грабеж-Иванчо Костов! Луканов трансформира партийната номенклатура в "капиталисти", които прилагаха капитализма според учебниците по Политикономия и Научен комунизъм.те това знаеха и това проповядваха 45 годин! Иванчо, новият Хаджипенчович, член на БКП създаде т.нар."син" капитализъм-симбиоза между мутри, бивши членове на БКП, захвърлили членските си книжки и други откровени лумпени. Това наследи Тупан баши от Банкя, доразви го и усъвършенства до идеално работеща корупционна държава! Хак ни е! Като бонус получихме и агента Сава, циганинът от Дръндар, да краде заедно с палачите на сънародниците му!
 
X

Да помогнем на украинските деца!