И синът на шефа на КАТ-Русе участвал в банда за рекет

OFFNews Последна промяна на 15 октомври 2017 в 14:07 7497 0

И синът на директора на КАТ-Русе Михаил Манов – Мануел също е сред задържаните при вчерашната спецакция на ГДБОП по задържане на организирана престъпна група за изнудване и рекет.

Преди ден стана ясно, че в групата участва и братът на депутат от БСП.

На 8 лица от дунавския град вече са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа. 7 от тях са обвинени за участие и създаване на организирана престъпна група, която се е занимавала рекет от началото на 2015 година, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Вчера ГДБОП извърши претърсвания на заложни къщи и обекти, собственост на брата на депутата от БСП Георги Стоилов - Илия. Той бе арестуван. При акцията са открити и наркотици.

Сред задържаните има и жена, на която е повдигнато обвинение за отвличане и последващо изнудване.

"Отвличането е извършено на 30 март 2015 г., а отвлеченият е служител на фирмата на ръководителя на групата, тъй като е бил подозиран за кражба. Впоследствие, като е използвана сила и заплаха, е принуден да поеме имуществено задължение – да подпише запис на заповед на стойност 100 000 лева", обясни Арнаудова.

По време на акцията в Русе са иззети 4 броя метални палки, 3 пистолета, от които боен, 1 газов и един преработен от газов в боен. Открита е и една електрошокова палка, 107 патрона, 2 бр. ножове и артилерийски гръм, който представлява 400 г тротил.

Ръководител на групата е Илия Стоилов, който при отвличането е действал като подбудител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови