Депутат от ВМРО скочи срещу учебник, наричащ Доган 'учен', Просвета го опроверга

OFFNews 27 юни 2019 в 20:30 3520 1

Депутатът от ВМРО Милен Михов обяви, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е описан в учебник по "Човек и общество" като учен със съществен принос и името му стои редом с имената на Радой Ралин, Георги Марков и Валери Петров.

"Любопитно е дали това е следствие на неговите дълбоки философски прозрения и занимания с философия или от приноса му в хидроинженерното строителство", коментира Михов.

Депутатът не уточни, за кой клас е посочения от него учебник, но "Човек и общество" се изучава от І до ІV клас, а най-новата история на България е част от програмата за ІV клас. 

От издателство "Просвета" обаче опровергаха думите му. 

"Във връзка с изявление на народния представител Милен Михов, че „в учебник на „Просвета" по предмета „Човек и общество" почетният председател на ДПС Ахмед Доган е определен като учен със съществен принос", екипът на издателство „Просвета" заявява, че това твърдение не отговаря на истината", посочиха оттам.

От издателството подчертаха, че в действащия досега учебник за IV клас по предмета името на Доган отсъства. То не е споменато и в новия учебник, който ще влезе в училище от следващата учебна година. 

"В учебник, разпространяван до 2014 г., г-н Доган е споменат, но като политик, какъвто - едва ли някой би оспорил - той е. Не отговаря на истината и твърдението, че „името на г-н Доган стои редом с имената на Радой Ралин, Георги Марков и Валери Петров". Така както ние в „Просвета" се отнасяме сериозно, отговорно и професионално към нашата работа да създаваме учебници и учебни помагала с най-високо качество, така очакваме и българските народни представители да бъдат компетентни, да проверяват фактите и да не разпространяват неистини и манипулации", допълниха от "Просвета". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13510

1

Mayya

27.06 2019 в 21:39

Е,човекът е от ВМРО, той е над такива простотии, като фактология. Важното е да плесне нещо в публичното пространство, пък другите после да доказват, че нямат сестра. Стил и метод на комуникация.