Депутат от ДБГ обвини Радан Кънев в популизъм в стил Румен Гечев

OFFNews 16 ноември 2016 в 10:57 5281 1

Всички в Реформаторския блок също искаме увеличение на пенсиите, но който от Патриотичния фронт и БСП предлага по телевизията минималната пенсия да стане 300 лева, да каже публично откъде ще вземе парите - от заплатите на учителите, от парите за Спешна помощ и здравеопазване или от парите за отбрана и опазване на границите. Това каза депутатът Антони Тренчев (ДБГ) пред БНТ.

Според него пред парламента има ясна алтернатива - един изпълним, десен и реалистичен бюджет, предложен от Министерство на финансите, срещу социалистически и популистки екзотики, предлагани от БСП, АБВ и патриотите.

По думите му е тежък популизъм екзекуторът на българските банки Румен Гечев, председателят на БСП Корнелия Нинова или Радан Кънев през статуси във фейсбук да предлагат нов бюджет или екзотики като отпадане на плоския данък.

"РБ като отговорен и коректен партньор, ще подкрепи бюджета за 2017 година, защото залага на ясни десни приоритети за реформи – 230 милиона лева повече за по-качествено образование, над 800 милиона лева повече за превъоръжаване и опазване на границите и над 300 милиона лева повече за здравеопазването на всички българи", каза Тренчев.

Той посочи, че сега се залага на увеличение на минималната работна заплата, защото има преизпълнение на приходната част на бюджета, но беше скептик, че при ляво управление, такова преизпълнение ще е възможно.

Тренчев разкритикува БСП и ДПС, че още не са обявили позициите са за Бюджет 2017 г., а тичат по кулоарите и търгуват следизборно.

"По отношение на желанието на БСП да се премахне плоският данък, трябва да се има предвид, че целият български бизнес, стратегиите ни за привличане на инвестиции, икономиката ни, която бележи ръст на БВП, се базира на 10 % плосък данък. Популизъм и много безотговорно е да се флиртува с това предимство на държавата ни", каза още Тренчев.

Според него БСП и ДПС не могат да управляват почтено публични финанси и това хората го знаят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови