Денков за билборда с Борисов и Пеевски: Ако ме глобят, нека глобят и Борисов и Пеевски

OFFNews 28 май 2024 в 10:35 9216 16

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Бившият премиер Николай Денков, сега кандидат за депутат на ПП-ДБ, коментира вчерашното решение на ЦИК, че билбордовете на ПП-ДБ с надпис "Какъв искате да бъде вашият премиер" със снимка на Денков, поставена до снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски, нарушават Изборния кодекс. Според академик Денков санкционирани трябва да бъдат и лидерът на ГЕРБ, и председателят на ПГ на ДПС.

"Аз не съм поръчвал тези бордове, те са в София и Пловдив, а аз не съм кандидат за депутат от тук (София-б.р). Борисов казва, че той е единственият готов за премиер, казва ясно, че иска да управлява с Пеевски и трябва да са доволни, че някой им прави реклама", коментира Денков. 

ЦИК ще състави акт на Николай Денков, а той заяви, че ще го обжалва.

Законът за защита на конкуренцията забранява сравнителната реклама - в която се използва директно образ, лого и пр. на конкурент.

"Аз не виждам каква страна съм в тази дискусия. По същата логика трябва да съставят акт на останалите от билборда (Борисов ии Пеевски, б.р.). Ако съм санкциониран, ще обжалвам", заяви бившият премиер.

Той допълни, че след тези избори по никакъв начин ПП-ДБ няма да бъдат в коалиция с Пеевски и Борисов.

Денков коментира службите и скандалните записи на вътрешнии разговори в партията.

"Част от службите включително и ДАНС се използват за правене на компромати. Това е проблем е за националната сигурност", каза той.

Според него записите, се използват не само, за да се очерни някой в кампанията, но и за да се обсъждат те, а не това, което трябва да се подобри у нас.

Денков смята още, че има проблем в службите.

"Ако в ДАНС ръководството е назначено от един или двама души, и се чувстват под протекция, е нормално да работят за тях. Трябва да има ясна процедура по избор на кадрите вътре, да се знае как се класират, че не са на нечия издръжка и под влияние", добави кандидат-депутатът от ПП-ДБ.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    585

    20

    Stoyancho

    29.05 2024 в 11:38

    Всички на плаката сте за затвора....

    410

    19

    Telluris Malus

    29.05 2024 в 06:01

    Аз не виждам нищо лошо в плаката. Тези тримата са си лика-прилика. Управляваха заедно, твориха простотия след простотия, после депутатите на ГЕРБ, ДПС и ППДБ ги гласуваха дружно. Сега пак се готвят да си поделят властта. Защо да не са заедно и на агитационните материали? Само към текста трябва са ке добави "Няма значение" и готово.

    145

    15

    Джендо Джедев

    28.05 2024 в 18:03

    Хаха, колко прости като Боце са се накачуиили на тая статия... И си защитават простака. Щото нали той е прост и те са прости... как беше по-натам... :D

    -7495

    14

    Люгер Химарс

    28.05 2024 в 15:41

    "ЦИК е поредната бухалка на мафията." - точно така!!! и реалността е бухалка на мафията!

    Като излезе, че за Академика са гласували със 2/3 по-малко отколкото на предните избори, ще е ясно, че тези 2/3 са подкупени от герб!!!

    -7495

    13

    Люгер Химарс

    28.05 2024 в 15:39

    да, правилно другари!!!
    Този плакат е истинска реклама на ппдб, като го махнат и хората ще разберат всъщност колко е талантлива!!!

    Аз съм виждал такова ниво само в Еритрея, където казват, че ако не гласуваш за правилния шаман боговете ще се разгневят.

    Много талантливо от ппдб, и интелигентно, вижда се, че уважават хората със своите послания, браво!!!

    9035

    12

    Ivan Terziysky

    28.05 2024 в 14:32

    Гербаджиите са възпламенени, чудесно! Сега като махнат билборда Гепп-ДпС-ЦИК, ще стане още по популярен. Няма лоша реклама, ама нали са си прости, сами се издадоха. Голяма комбина са, действат бързо.

    628

    11

    user4eto

    28.05 2024 в 13:35

    ЦИК е поредната бухалка на мафията.
    Чудно що не взимат отношение и по предизборната кампания на копейките, които явно, гласно и съвсем съзнателно зоват за преврат?!?
     
    X

    За и против Гей парада