Денков свиква Съветът по сигурността към Министерския съвет

OFFNews 17 октомври 2023 в 10:48 698 0

Николай Денков

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Министър-председателят Николай Денков

Очаква се Съветът по сигурността към Министерския съвет да бъде свикан днес от премиера Николай Денков.

За предстоящото заседание на съвета съобщи самият той миналия четвъртък, когато взе участие в дебатите по вота на недоверие срещу правителството, както и в провелия се извънреден председателски съвет.

Министър-председателят обясни, че заседанието ще се проведе с цел изчитане внимателно докладите на различните служби, да се сравни информацията от тях и да се вземат допълнителни мерки, ако това е необходимо.

Денков припомни, че вече е имало среща на контратерористичната група и всичко представено като краткосрочни и дългосрочни рискове е обсъдено, като са предприети необходимите мерки. Той определи проведените срещи в президентството и Народното събрание като по-скоро информативни.

На провелите се срещи представители на изпълнителната власт, ръководителите на службите за сигурност, председателят на Народното събрание и лидерите на парламентарните групи обсъдиха рисковете пред националната сигурност след задълбочаването на конфликта между Израел и „Хамас“, както и продължаващата война в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша