Денков се закани да съди Делян Добрев и всички, които говорят за ''хранилката на Лукойл''

OFFNews 25 октомври 2023 в 14:14 1107 0

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Николай Денков

Премиерът Николай Денков ще заведе дело срещу всички, които говорят за "хранилката на Лукойл".

"По отношение на приказките за "хранилки" и други доста по-конкретни обвинения, отговорът е ясен – завеждам дело срещу хората, които твърдят такива неща. Това вече съм го решил", заяви той на брифинг след края на днешното пленарно заседание. 

Думите му са по повод на вчерашния брифинг на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, който заяви, че  "хранилката" на Лукойл е по-голяма, отколкото е смятал, и добави, че към нея са председатели на парламентарни групи, членове на кабинета и министри. Депутатът, който е шеф на парламентарната енергийна комисия, намекна, че премиерът е един от от хората, които яростно бранели интересите на компанията, а не на обществото.

Николай Денков определи твърденията на Добрев като дезинформация и заяви, че се правят "калпави" закони, които въпреки всичко следва да се изпълняват.

Той съобщи още, че "Лукойл" обещали да си платят данъците по време на телефонен разговор с Иван Модев - шеф на политическия кабинет на Николай Денков.

Премиерът заяви, че опитите България да влезе в Шенген продължават. По думите му не може да се очаква за един ден да се промени на 180 градуса решението на Австрия. 

Николай Денков коментира и информацията от последните минути, че България оглавява глобална класация за напредък в областта на върховенството на правото. По думите му това е новина, която никой не е очаквал. По думите му положените през последните месеци усилия вече дават резултати.

Той обаче е категоричен, че този успех не е успокоителен, тъй като има още много работа, която трябва да се свърши.

За бъдещия осми блок на ядрената електроцентрала Денков коментира, че е необходимо да се направи оценка на въздействието върху околната среда.

Това отнема време. С това решение ние започваме процеса, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!