Денков се среща с Шолц в Берлин тази вечер

OFFNews 04 октомври 2023 в 14:25 687 0

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Николай Денков, министър-председател

Тази вечер, на фона на протести и призиви за оставка на министри, премиерът Николай Денков заминава за Берлин, където ще се срещне с федералния канцлер на Федерална република Германия Олаф Шолц.

В рамките на срещата им тази вечер двамата ще обсъдят теми свързани с Шенген, Западните Балкани, войната в Украйна и предстоящите разговори на най-високо ниво в Гранада, съобщиха от правителствената пресслужба.

В испанския град Гранада на 5 октомври премиерът акад. Денков ще участва в Третата среща на Европейската политическа общност. Форумът ще събере заедно лидери от целия континент, които ще обсъдят начините Европа да стане по-устойчива, просперираща и геостратегически значима. На следващия ден, петък, министър-председателят ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет. Лидерите от ЕС ще започнат дискусии относно приоритетите за следващите години.

Тези обсъждания ще спомогнат за изготвянето на стратегическа програма — петгодишен план за политиките, който да зададе общи политически насоки и указания за ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки