Денков против намесата на държавата в Лукойл, трябвало сам да си направи продажбата

Наричам ги ГЕРБ-ДПС, защото това виждаме често, каза министър-председателят

OFFNews 10 декември 2023 в 18:32 1283 0

Николай Денков

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Николай Денков

Министър-председателят Николай Денков е против намесата на държавата в "Лукойл Нефтохим Бургас" чрез новосъздадената възможност особен търговски представител да поеме управлението на рафинерията при криза

Пред bTV министър-председателят Николай Денков заяви, че най-голямата опасност за бургаската рафинерия, е ако тя се окаже недостатъчно захранена с петрол.

По думите му "Лукойл" има голяма мрежа от изходни суровини и доставки, с които може да работи и лесно да си осигури петрол, за разлика от държавата. 

"Затова е важно да не стигаме до въвеждане на фигурата на специалния управител в рафинерията. Най-добрият начин е "Лукойл" да си направи продажбата, за да не отиде в неправилни ръце", каза Денков.

Министър-председателят заяви, че ГЕРБ и ДПС често действат "буквално като една партия". Той обясни, че ДПС са нужни на "Продължаваме промяната - Демократична България" само за "квалифицирано мнозинство", нужно за промени в Конституцията и попълване на регулаторите. 

"Наричам ги ГЕРБ-ДПС, защото това виждаме често. Нашето споразумение, с изключение на регулаторите и Конституцията, където трябва 2/3 мнозинство, е само с ГЕРБ-СДС", каза още Николай Денков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!