Денков: Нямам представа какво е искал да каже Бойко Борисов

OFFNews 02 септември 2023 в 19:47 3920 1

денков
Николай Денков.

Антикорупционното законодателство е една от най-важните теми. Последната информация, която имам е, че в Народното събрание има съгласие как да изглежда в краен вид антикорупционният закон, така че очаквам в следващите няколко дни той да бъде приет на второ четене и така да изпълним една от най-важните задачи за тази година. Това заяви при посещението си в Китен министър-председателят акад. Николай Денков.

Тази вечер той ще се включи в официалната церемония за закриването на 21-ото издание на Националните летни студентски игри "Летен университет". Денков допълни, че именно антикорупционният закон е една от спойките на управлението.

Той допълни, че очаква да има лидерска среща между "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС през следващата седмица. На въпрос името на Алексей Петров фигурирало ли в разговорите за съставянето на правителството, министър-председателят отговори отрицателно.

Името на Алексей Петров не съм го чувал изобщо по време на дискусиите за правителството. Задайте тези въпроси към хората, които споменават това име, каза акад. Денков, цитиран от БТА. Премиерът добави, че Алексей Петров не е участвал в създаването на правителството.

Знам как съм избирал министрите, знам как сме обсъждали кандидатурите им. Алексей Петров никога не е присъствал, не е участвал в дискусия, не е предлагал имена. Той не е имал отношение към това правителство. Да, може да е имал някакво отношение да се срещне с някого, но това не е съставяне на правителство, допълни премиерът и посочи, че към този момент не е разговарял с Кирил Петков по темата.

На въпрос какво, според него, е имал предвид лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, посочвайки днес, че Алексей Петров е помогнал с логистика за съставянето на правителството, министър-председателят отговори: „Нямам представа.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

89

1

bat.galin

02.09 2023 в 20:52

мутрата не може да каже нищо - стига му да не се говори за такса спокойствие от Чери, за Турски поток , за цвета минета и толкоз.
а за другото си има мисирки, които тиражират простотиите му.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика