Деница Сачева: Предлагаме да се раздели министерството на труда от социалната политика

OFFNews 12 септември 2014 в 18:35 4134 1

Това, което ние предлагаме по отношение на социалната политика, са две сериозни промени - едната е да се раздели министерството на труда от социалната политика. Тоест министерството на труда и индустриалните отношения да третира индустриалните отношения и проблемите на трудовото законодателство в пряка връзка с икономиката и образованието, а министерството на социалната политика да бъде насочено към подкрепата на талантите, на възможностите на хората да се интегрират по- бързо в обществото.

Това заяви Деница Сачева от гражданската квота на коалиция Десните по време на среща с Национално представителни организации на хората с увреждания.

На кръглата маса бяха обсъдени проблемите на хора с увреждания в сферата на образованието, трудовата заетост и здравеопазването.

Коалиция Десните бе представена от д-р Илко Семерджиев, Жаклин Толева, Деница Сачева и Драгомир Драгомиров.

Предлагаме нововъведената в България материя свързана с дигиталната икономика. Този тип икономика би дал огромна възможност на държавата да се занимава с това, как да достави ефективна публична услуга на всеки. Достъп до информация, за която не е нужно да се ходи до здравното заведение. Ако ние наистина получим доверие, още първата година от мандата си, ще направим закон за правата и задълженията на пациента, каза Илко Семерджиев.

Десните партии се интересуват от овластяването на човека. Държавата би трябвало да осигурява системи за сигурност, а не да осигурява системи за заробване на тези хора. Системата за социално подпомагане е може би една от най- големите системи за манипулиране на вота. Ние искаме да работим за качествена политика и качествено управление. От качеството на политиката зависи всичко надолу по веригата, коментира Деница Сачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови