Quantcast

"Десните" почетоха паметта на жертвите на комунизма

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2014 в 18:16 3476 8

Коалиция "Десните" почете паметта на избитите от комунистическия режим, като поднесе венец пред Мемориала на жертвите на комунизма в градинката пред НДК.

Коалицията бе представена от Жаклин Толева, председател на Български демократически форум и Юлиан Войнов, член на Националния съвет на Коалиция "Десните".

„Днес, ние от коалиция ДЕСНИТЕ сме тук, на паметника на жертвите на комунизма, за да отдадем почит на загиналите. Защото като хора с дясно мислене, ние дължим дан на историческата истина и на историческата памет. За нас датата девети септември е една зловеща дата в историята на България. Датата, която налага една идеология, изповядваща идеята за класовия враг, който трябва да бъде унищожен. В резултат на това режимът след девети септември 1944 година води до над 300 000 репресирани и 32 000 убити, жертви, българи. Но днес ние не само отдаваме почит на загиналите, ние дължим тази памет на бъдещите поколения, защото всяка проява в крайност на една идеология води до посегателства, които костват човешки живот”, каза Жаклин Толева.

„Девети септември е ден, в който на власт преди 70 години идва едно от най-омразните управления в световната история и в частност в България, когато са избити най-будните, най-почтените хора на българското общество“, заяви Юлиан Войнов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2014 в 17:04

Съгласявам с е с Валентина. Очаквам "Десните" , ако не сега то в следващият парламент да влезнат и смело да отстояват ценностите си. Освен , че историята ни е подменена, подмениха и демокрацията ни комунистите - социалисти, герберите и царистите.Само като си помисля, че реформата в здравната система направена от Семерджиев даде толкова добър резултат в Холандия, а Германия я въвеждат в последните 3, 4-ри години и при тях се ядосвам. Вместо царистите да продължат реформата, те я спряха, а после Борисов национализира парите ни. Холандия има най-доброто здравеопазване в Европа о=на база здравна реформа, изцяло взета и приложена от българската на ОДС. Нима сме луди да не виждаме, че политическата система отстрани точно можещите, знаещите и подчтените за да дойдат курумпираните бай Ганювци.

10.09 2014 в 15:22

Много добра инициатива на "Десните". Трябва този отвратителен ден от нашата история да бъде разбран от хората в тази страна. това не е празник, а тъжен помен, който винаги трябва да отбелязваме с наведени глави. В този ден България престава да бъде свободна и демократична страна. Все повече хора започват да осъзнават как комунистите са фалшифицирали историята ни. Няма друга партия освен "Десните", която отбеляза този черен ден в историята ни по подходящ начин, което е доказателство, че всички други тайно все още празнуват в душите си окупацията ни от Русия като празник.дано се вразуми народа.

10.09 2014 в 01:11

Кви бяха тия и за кво се бореха?

09.09 2014 в 23:54

От както го има този паметник за първи път идвате да го почетете. Шумкари в нови одежди. Ама то вярно избори идват треа се трупа рейтинг че субсидията е голяма...

09.09 2014 в 21:06

Кога ще почетат жертвите на демокрацията?

09.09 2014 в 20:19

Тия са толкова десни колкото и БСП...

09.09 2014 в 18:34

T"А"пак,оправи си правописа.тъпак с тъпак.

09.09 2014 в 18:27

spirit,

Ми то има бе, тапак, само че комунетата са пращали прадедите ти по лагерите не фашистите.