Деница Сачева : Имената на министрите ще бъдат обявени в понеделник

OFFNews 18 май 2023 в 09:17 2055 4

Деница Сачева

Снимка БГНЕС

Деница Сачева

ГЕРБ ще върнат мандата на президента изпълнен, а имената на министрите ще станат ясни в понеделник, обяви Деница Сачева от ГЕРБ в предаването "Денят започва" на БНТ.

В момента ГЕРБ водят разговори по разпределението на ресори, а скоро ще започнат и разговорите за конкретни хора, уточни Сачева.

"Разговорите се водят основно от Мария Габриел и се водят с всички политически партии без БСП, които ясно заявиха, че няма да подкрепят политиката и приоритетите на това правителство".

По думите на Сачева продължават разговори с "Продължаваме промяната - Демократична България", въпреки че те вече отказаха да подкрепят кабинет на Мария Габриел.

"Продължаваме да обсъждаме с тях това, че те трябва да дадат подкрепата си за първия мандат (...) Трябва да се уважи това, че има 650 000 души, които са поставили ГЕРБ-СДС на първо място и няма нужда да се опитваме отново да заблуждаваме хората, като казваме, че вторият мандат е единствената възможност", каза Сачева.

Тя коментира и пресконференцията на главния прокурор Иван Гешев, в която той спомена името на Бойко Борисов. Според Сачева и ГЕРБ търсят отговора защо.

"Прави впечатление, че винаги, когато страната има категорична възможност да тръгне по европейски път на развитие, винаги се случват различни процеси, които по един или друг начин обвързват съдебната и политическата система и отклоняват страната от този път", каза тя.

Политиците не трябва да се месят в съдебната система, но и съдебната система не трябва да предопределя политическия и геополитическия път на България, коментира още Деница Сачева.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

4

ob1

18.05 2023 в 16:19

И кой ще ви ги гласува тия министри? Само тиквата още си прави илюзии...

14469

3

случайно прочетох

18.05 2023 в 14:43

Министри могат да си наберат по околовръстното.....
Нормален няма да им се върже и да се излага.

1017

2

IvoIvo

18.05 2023 в 11:37

Нищо няма да стане, то е ясно...

10298

1

AntiZ

18.05 2023 в 09:27

Поредната кариеристка (на снимката)! А какво стана с поцинкованата ПКП? Всички жени около банкинския примат ли са като комсомолски секретарки от средата на миналия век?

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика