Деница Сачева: ДБ стои отстрани и мълчи като мъдрец, искаме да чуем обща позиция на парламентарната им група

OFFNews 28 май 2023 в 13:21 2913 4

Деница Сачева

Снимка БГНЕС/архив

Деница Сачева

За да има редовно правителство, трябва да бъдат излъчени експерти, които да са взаимноприемливи и за двете парламентарни групи - и на ГЕРБ-СДС, и на ПП-ДБ. 

Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Деница Сачева. 

Най-доброто за България е да има стабилно редовно правителство. Това е държавническото, мъдрото, отговорното решение, от което може би ще пострада имиджът на някои партии, включително и на ГЕРБ. Ако колегите от ПП не са възмъжали за такова решение, тогава ще отидем на нови избори с всички рискове от това, каза още Сачева. 

Трябва да бъде зачетен вотът на българските избиратели. Трябва да се даде възможност политическите страсти да се уталожат и да има ясни разговори какви ще бъдат основните задачи пред едно редовно правителство с ограничен мандат - ПВУ, Шенген, еврозона, по-плътна евроинтеграция на страната. Те трябва да бъдат изпълнени от хора, които имат нужните качества да го направят. Това са нашите условия. Ние даваме възможност на ПП-ДБ да преосмислят позициите си към момента. Очакваме да чуем какво е общото мнение на ПГ на "ПП-ДБ, а не единствено и само отделни гласове от ПП", обясни още тя.

"Продължаваме промяната" с 37 депутати не може да получи цялата власт, а Демократична България стои отстрани - мълчи като мъдрец, обясни Сачева. Ние не играем игри, не правим ала - бала с когото и да е. Време е да изостави тази роля, заяви Сачева. Тя подчерта, че ГЕРБ не играе игри и не прави ала - бала с когото и да е. 

"Не сме си представяли нито мащаба, нито начина, по който ПП си представят да упражняват властта", каза Сачева и уточни, че по време на преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ не се е говорило за неща, които се чува на записа на НС на ПП. 

"Нито се е говорило за това, че ще се правят мащабни чистки в държавната администрация, нито се е коментирало това, че няма значение как ще се упражнява властта - законно или незаконно. Служби, посолства - всичко това, което чухме, за нас беше потресаващо. Това бяха едни скандални факти, които бяха изнесени". 

Според нея Мария Габриел трябва да е първият ротационен премиер на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

4

Constanza

28.05 2023 в 18:46

"ДБ стои отстрани и мълчи като мъдрец..."

If the shoe fits...

5784

3

Бабатунде

28.05 2023 в 14:13

Никой не е изненадан, като цяло всичко си е един нагаласен цирк. Накрая ние дето не искаме крепостна руска територия ще духаме супата ... И пак ще има министри и шефове, с опит като обущари и заварчици преди идването на "пролетариата"...

1000

2

PaulPierce

28.05 2023 в 14:11

Всеки, който идва на власт прави чистка в администрацията, дори и служебните кабинети на другаря Радев и е доста смешно, че Цачева и другите тулупи от Герб са толкова изненадани :)

17439

1

мнение от IP

28.05 2023 в 14:05

Разлика между това Габриел да е премиер сега и да си беше направила ГЕРБ правителство с първия мандат няма. Интересно как може да има еднакво приемливи "експерти". Явно "ротиращите се" различно си представят нещата. ГЕРБ иска всичко да си е както при тяхното управление 12 г. Борисов вече е полуизпран още сега, не може да му се отрече, че си се грижи за себе си: Прекратено е делото за пачките и кюлчетата , някой се е обаждал на прокурора да прекрати "до петък" делото за Барселонагейт, Гешев е казал, че се навива на оставка. Борисов му отговаря с усмивчица....И юруш на Шенген и еврозоната. Борисов вече се вижда чистичък евроатлантик. Ще ходи да целува евролидери докато ги ....с 200. А ние - Терминал 2.