Ден 2 без ИТН: Липса на кворум за малко не провали пленарното заседание

Йорданка Веселинова 10 юни 2022 в 09:23 3226 1

Във втория ден след излизането на "Има такъв народ" от правителството работата на Народното събрание е на косъм напълно да се провали.

След като вчера за малко да не се събере кворум за началото на заседанието, а липсата на мнозинство провали едно проекторешение и два законопроекта, днес дори пленарният ден така и не стартира. Причината - липсата на кворум. При регистрацията тази сутрин се регистрираха само 119 депутати от необходими поне 121. Не е ясно кои парламентарни групи се упражняват с кворумните хватки, тъй като не бе показана регистрация по групи, а всички партии и формации бяха в зала.

Наложи се пауза от 10 минути, за да бъде направен втори опит за регистрация. По правилник, ако и тогава не се регистрира необходимият брой депутати, то заседанието се отменя.

След като 10-те минути изтекоха групите на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" не влязоха в зала. Доскорошните партньори от ИТН обаче помогнаха за кворума и заседанието започна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

Блейк7

10.06 2022 в 09:57

Не разбирам тези хора като влязат в тази сграда ( на НС ) престават да бъдат вече такива - хора. Как е възможно да не забелязват че си играят със съдбите на хората ? На реалните хора от реалния живот!

Ние не сме за парламенарна република, трябва да минем към президентска - така поне законодателно ще е ясно кой е реалния управляващ и народа поне ще има шанс да се опита да го избира!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков