Демократична България се регистрира и за президентския вот, но все още не е ясно дали ще издигнат кандидат

OFFNews 29 септември 2021 в 13:37 2891 5

"Демократична България" се регистрира в ЦИК и за президентските избори, но все още не е ясно дали ще издигнат кандидат.

"Продължаваме да обмисляме всички варианти... Ще говорим по темата, когато имаме какво да кажем", заяви Христо Иванов.  Той допълни, че са се регистрирали не само за парламентарните, но и за президентските избори, за "да не затворят тази врата".

Иванов обяви, че целта на ДБ е да получи мандат, което означавало да бъдат поне втори или трети на изборите през ноември. 

"Ще се опитаме да максимизираме резултата", заяви той.

"Различни спасители, месии и други такива фигури, доведоха България дотук. Трябва да престанем с това да опитваме един месия да смени друг. Трябва да мислим как най-после да спечели България", заяви Иванов и допълни, че ДБ е единствената политическа формация, която може да гарантира оформянето и структурирането на демократично мнозинство в парламента на база на ясни политически цели.

"Дайте ни мандат, за да гарантираме дълбока демократична промяна в страната", призова той. 

Съпредседателят на ДБ заяви, че на изборите ДБ и "Продължаваме Промяната" на Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат конкуренти, но след изборите към партията ще се гледа като към партньори.

"Надяваме се, че когато се кристализира техният проект, ще продължим да гледаме в обща посока", допълни Иванов.

Той подчерта, че позицията на коалицията не се е променила и ГЕРБ и ДПС трябва да останат "извън кръга на тези, които имат влияние върху управлението". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

6

kokoten

29.09 2021 в 15:08

...малко или много ДБ станаха за смях...така и неразбрах какво не можаха да разделят на два пъти в Парламента...сигурно е било нещо което е извън способностите за разбиране на всяко живо същество....да видим в новия Парламент как ще станат нещата(като в старите)....незнайно откъде им идва това самочувствие,че те и само те,ще оправят нещата,дори е малко комично,ама да видим....самочувствието,наглостта и най-вече фуклявщината не са довели никого до добър край.....

14469

4

случайно прочетох

29.09 2021 в 14:22

Ще е добре да не предлагат президент, а да подкрепят кандидатурата на Радев и да се съсредоточат в разяснителната дейност на кампанията за парламентарните избори, защото е пълно със сашки!