Демократична България поиска оставката на вътрешния министър още днес

Георги А. Ангелов 13 юли 2020 в 13:59 6558 9

Демократична България поиска оставката на вътрешния министър Младен Маринов още днес. Ако не я подаде, съпредседателите на обединението Христо Иванов и Атанас Атанасов ще бъдат пред сградата на министерството в 18 ч.

Това заяви Атанасов в изявление излъчвано онлайн. Причините за исканата оставка е полицейското насилие упражнено на протестите.

Атанасов припомни случаите на пребитите от полицията младежи, които бяха под арест в Пирогов. Лидерът на ДСБ заяви, че за “кошмара” в Росенец, където полицията не допусна протестиращите до плажа до “сарая”, въпреки че протестът беше разрешен, трябва да бъде понесена отговорност. “Тези хора се опитаха да възбудят етническо насилие”, каза още Атанасов. Той припомни и журналистическото разследване “8-те джуджета”, в което има данни, че патрулки на МВР пазят мафиоти.

„В центъра на кризата в момента е проблемът на правовия ред в страната, както и съзнанието, че отдавна законът важи за едни, а беззаконието е привилегия на други.

Тези, чиято привилегия е беззаконието, го осребряват и са изградили една система на власт, която е фасадна. Осъществява я Бойко Борисов, но тази власт е зависима и слаба и изпразнена от съдържание. Реалната власт в задкулисието се държи от Делян Пеевски и Сараите“, каза в изявлението Христо Иванов.

„Това трябва да бъде спряно и това искат гражданите на улиците. Не можем да не подкрепим десетките хиляди български граждани, които искат промяна. Тази промяна започва с избори, които трябва да се състоят и да дадат ново начало в един нов парламент“, заяви той.

„Ние като отговорна политическа сила трябва да започнем да излагаме „рецептите“ за това как да се случи тази промяна. Тази „рецепта“ се разделя на две големи части. Едната, която представяме пред скоби, е онези мерки за рестарт на българския правов ред и българския демократичен процес. На второ място стоят идеите и предложения за радикална модернизация на страната. Тези идеи ще представим като част от нашата управленска платформа, с която ще се явим, надявам се на скорошните предсрочни избори“, обясни Христо Иванов.

Иванов заяви, че на първо място е оставката на главния прокурор Иван Гешев. “За да не бъде сменен Гешев с Франтишек, е необходима реформа”, каза Иванов. Той заяви, че изборът и отстраняването на главния прокурор трябва да бъде подчинено на Народното събрание. “Това трябва да става с мнозинство, което да не позволява на една политическа сила и коалиция да определя сама свой главен прокурор. Слагаме в нашия документ за дискусия - ⅗."

"Системният проблем е, че имаме прокурорска власт, която не се отчита пред суверена. Виждаме ежедневно в поведението на Гешев човек, който се държи като политически играч, като част от мафиотска организация, която е завладяла власт, и човек, който абсолютно не смята, че дължи на някого обяснения за своите действия. Затова предлагаме отчетност на главния прокурор пред парламента”, каза още Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

9

HristoSliven

14.07 2020 в 18:37

Принципно, който и да им дава пари - "хвърлил ги е на вятъря"! Хр.Иванов е "бита карта", по принцип, просто няма потенциал за истинска политика, която в персепектива, да има положителн ефект за България!! Обаче, акцията на Росенец си беше право в целта, на 101% !!! Дано не е нещо, което е предварително съгласувано с ДпС!!! Ако се окаже, че има предваритеен план, а това ще се разбере(!!!) на ДБ и на участващите в нещото, ще им трябват туби, а по-добре - варели, с вазелин!

3900

8

Billy111

14.07 2020 в 17:08

Тези май се чувстват длъжни всеки ден да искат оставката на някой, големи смешници са. Руснаците напразно си дават парите на тях.

4016

7

Georgi Chobanov

13.07 2020 в 21:34

Аз пък искам оставката на Христо Иванов.Бях на учредяването на "Да, България" с големи надежди.Но се оказа разочарование.А Христо Иванов пълен провал.

4000

6

VillyVilly1

13.07 2020 в 17:29

Те всеки ден искат оставката на минимум трима души. Само така спят спокойно.

8596

5

NikiDanev

13.07 2020 в 16:57

ДНЕС! Още едно доказателство, че Христо Иванов е руски проект, както отдавна пиша тук. Журналистическо разследване от 24 часа от днес. Христо Иванов е бил в тесни връзки с Костадин Костадинов от партия "Възраждане", в общ фронт срещу Портних във Варна. Тези връзки са се задълбочили и в момента двете партии си контактуват активно покрай протестите. Координатор слугата на Рашетников - Румен Радев. Правят се сериозни опити да се финансират с парите на Божков и Цветан Василев, освен парите на Прокопиев. Целта е ясна - Русия да се върне на стратегическото място в България, а престъпленията на олигархията бавно да се смачкат. Партия "Възраждане" иска излизане от ЕС и НАТО. Президентът посреща шефа на партията, секретарите му и прави с тях разговори. За какво ли? Ами питайте Христо Иванов, той вече всичко знае.

6000

4

Косе Босе

13.07 2020 в 15:45

Тези пък кои са? Няма ги въобще по кавала на изборите, седнали да искат оставка.

17156

3

aviatora

13.07 2020 в 15:00

Крайно време е поне една мутра-министър да падне!!!

2975

2


ОСТАВКА НА ИБРИКЧЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!!! ОСТАВКА НА СПЯЩАТА КРАСАВИЦА И ОПГ ГЕРБ БАРАБАР С ПСЕВДО ПАТРИОТИТЕ!!!!!! ЗАТВОР ЗА ГЕШЕФ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!!!!!! НА МЕТО МОМЧЕТО ДА ОДИ ДА МЕТЕ ЦСЗ!!!!