Христо Иванов: Пеевски контролира МВР, Кирилов и Маринов трябва да подадат оставки

OFFNews 12 юли 2020 в 09:56 25780 22

Видяхме, че МВР се контролира от Пеевски. Това каза в предаването на Btv „Тази събота и неделя“ лидерът на "Да, България" Христо Иванов след напрежението в парк "Росенец" заради масовото плажуване на брега на парка в събота.

„Виждаме много тежка невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР. Кметът на Бургас се щура един час там. Повтаря пред медиите, че поведението на полицията е грешка. По закон, когато става въпрос за такива мероприятия, полицията е длъжна да се съобразява с неговите разпореждания и те го игнорираха като муха.

Това наложи ние да окажем натиск върху полицията и едва тогава те видяха, че трябва да ни осигурят достъп. След това Бойко Борисов поиска оставката на директора на ОД на МВР и Младен Маринов не му я приема. Моят извод от цялата тази организирана заблуда е, че полицията умишлено ни заблуди“, заяви Иванов.

"Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законно организиран протест", добави той.

"Трябва да се провери дали тези хора нe са действали по план да предизвикат етническо напрежение с разделянето на двете групи. Това беше план и той е на Пеевски“, категоричен бе Христо Иванов.

"Видяхме, че ГЕРБ не контролира МВР, то се контролира от Делян Пеевски" заяви той.

"Планът не сработи, не защото сме се прегърнали с ДПС, ние очевидно не сме се прегърнали с ДПС, а защото хората - и едните, и другите знаят, че нашата борба е с тази корумпирана власт. Когато Борисов се криеше и видя, че кордонът се скъса и че планът на Пеевски да предизвика поредното етническо противопоставяне не сработи, започна да ми звъни по телефона и да търси начин да излезе от ситуацията като иска оставката на шефа на полицията“, разказа още Христо Иванов.

Според Иванов, побоят над младежа на протеста е екзекуция, министрите на вътрешните работи и правосъдието Младен Маринов и Данаил Кирилов трябва да подадат оставки, защото са се превърнали в адвокати и подчинени на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

По повод снощното изявление на Бойко Борисов, според когото ДПС и "Да, България" целят повишаване на техния рейтинг за сметка на ГЕРБ, Иванов каза, че премиерът губи връзки с реалността. Според него изходът са предсрочни избори.

На въпрос дали това няма да дестабилизира държавата, Христо Иванов отговори: "Колко повече да я дестабилизира? Повече от поведението на тази мутра, която инсталираха за главен прокурори и се държи като гавазин на Пеевски?".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3023

22

Klinklin

13.07 2020 в 22:10

Добре де, а защо като атаката е срещу Пеевски иска оставката на Борисов? Като има проблем с момчето с наднормено тегло, да отиде до хотел Берлин и да се разберат. Какво прави при Доган? В този казус има много повече политика от колкото здрав разум и някаква логика. Един човек просто иска да се добере до властта с всички средства.

3810

21

Пенчо бре

13.07 2020 в 13:52

"След това Бойко Борисов поиска оставката на директора на ОД на МВР и Младен Маринов не му я приема."

Абе, Маринов също веднага я поиска, пък после вече не му я приема, след като се посъветвал (sic) с "професионалното ръководство". Онова, дето гледа умно и много професионално!

4006

20

Kongoto

13.07 2020 в 13:44

Е, има си хас, всеки ден да няма нова мишена и да не иска оставки навред. Все пак това е Ицето.

17156

19

aviatora

13.07 2020 в 11:18

Да изринем мутренската мафия завинаги !!!

18551

17

Нострадамус

12.07 2020 в 18:22

За пореден път борисоФ, верен на ченгеджииските си похвати се опита да остане на власт взривявайки етническия мир, като изпрати с автобуси с младотурци от Гърмен на контрапротест в подкрепа на доган в Росенец.
Вожда на хунтата герб очакваше да се разрази война между българи и турци и отново да прехвърли вината на Президента Радев, но не му се получи!

2800

16

zpe

12.07 2020 в 13:06

@NikiDanev, прекалено си пристрастен, за да се разговаря с тебе. Съвсем избирателно разглеждаш фактите и се водиш по силно субективни критерии. Не си в адекватно състояние и никой не би разговарял с теб.

8596

15

NikiDanev

12.07 2020 в 12:47

izoblechitel, обърни джобовете да видим твоите как са. За себе си мисля, че съм безплатен трол, но тебе кво ти пука, всеки е такъв какъвто си го направи, ти си сега недоволен трол, ако отговориш на въпросите ми, няма да е на мен, а на публиката, която е тук, а и е на твое мнение, тогава ще си трол с плюсове, пък ако ми кажеш каква е разликата между теб и мен, освен в позициите ще си мислещ трол. Въобще тролска работа...

6239

14

Izoblechitel

12.07 2020 в 12:20

NikiDanev - ако не беше платен трол щях да ти отговоря.

8596

13

NikiDanev

12.07 2020 в 12:13

Izoblechitel и що прокуратурата да е подизпълнител? Щото не хвана хората, които ти искаш и не стана твой подизпълнител? Хих. За първи път от както сме някакво подобие на демокрация някой се осмели да посегне на най-богатите мошеници. Кой друг го е правил до сега? Кой друг е вкарвал в следствието действащ министър, а скоро май ще станат двама? Кой друг се опита да спре телефонните измамници? Кой друг хвана циганите джебджии? Кой? Посегна и на руската мафия в президентството и изведнъж се появиха протестиращи... Хих... Тоя номер всички са маскари, пак червените мушмороци го пробутват от началото на прехода. Христо Иванов, като имаш проблем с Пеевси, питай до теб Майчето Манолова за телефона му бе, или още една изгора, която бранеше Пеевски, а сега ужким е срещу него и в момента е център на вниманието на протеста.