Делян Пеевски: Мандатът на Карадайъ изтичаше. Решил е по-рано да го направи. Нищо особено

OFFNews 07 ноември 2023 в 19:13 4453 1

Пеевски

Снимка БГНЕС

Делян Пеевски

В първия си коментар след оставката на Мустафа Карадайъ като лидер на ДПС съпредседателят на парламентарната група на движението и изявяващ се като председател Делян Пеевски обясни очевидното - партията ще има нов председател "около началото на февруари".

"Mандатът му (на Мустафа Карадайъ - бел. ред.) изтичаше на 12 декември, г-н Карадайъ е взел решение да го направи по-рано от това. Не е нищо особено. Решението е негово. Господин Доган ще поеме до конференцията", каза Пеевски.

От думите му се разбра, че е имало разговор с Карадайъ, но не е станало въпрос дали той ще остане в Народното събрание и дали ще продължи да е шеф на ПГ заедно с Пеевски.

"Негово лично е решението дали ще остане депутат, не е наше решение. Говорихме с него, но не сме дискутирали този въпрос", добави Пеевски.

На 17 ноември ДПС ще има Централен съвет, на който ще бъде насрочена дата за конференция на движението.

По-рано тази вечер стана ясно, че Ахмед Доган отново ще застане начело на движението след оставката на Мустафа Карадайъ.

Причините за нея продължават да са неясни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

ПР

07.11 2023 в 20:09

Едва ли някой е учуден-първо"жълт картон" по догански.После,тотално го отеглиха,та ПееФски пое ролята на главен.Дали ще остане депутат-решава Шеф Доган.Съдбата на предишните,не беше по-щастлива.Еднолична власт.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика