Делян Пеевски декларира собственост в още една фирма

Симона Костадинова Последна промяна на 03 септември 2015 в 15:22 8276 6

Делян Пеевски обяви собствеността си във фирми в декларацията за конфликт на интереси, в която е посочено участие в неизвестно до този момент дружество.

То е "Ал антистар дженерал ентерпрайсис Ко Л.Л.Ц", от което депутатът от ДПС е придобил 49%. В декларацията си той е посочил и придобиването на 50% от акциите на "Балканска медийна компания" ЕАД, които му бяха прехвърлени от Ирена Кръстева през август.

"Балканска медийна компания" е собственик на "Нова българска медийна група", която държи най-тиражното издание от медиите на Пеевски - "Телеграф", както и вестниците "Монитор", "Политика", "Мередиан мач", разпространителски фирми, фирмата собственик на в. "Новинар", "Борба".

Името на Пеевски се свързва и с контрола върху "Булгартабак холдинг".

Наскоро чрез фирмата си "НСН инвестмънт" Делян Пеевски и Ирена Кръстева придобиха и дружеството "Табако инвестмънт" от Петър Манджуков, което има 5% в холдинга.

През август Кръстева поиска да купи и Канал 3 чрез "Нова българска медийна група".

Собствеността на Пеевски в медиите излезе на светло едва през последния месец. В имотните му декларации досега фигурираха само апартаменти, 20-ина хил. лева спестявания, както и 12-годишен "Опел".

Ето я и декларацията на Пеевски:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.09 2015 в 23:38

Абе в тая държава служби няма ли? Или поне институции? Как може като си в ЕС и НАТО, да имаш колебания във вътрешната и външната политика?

03.09 2015 в 23:07

Не, не купувайте контрабанда, а просто избягвайте да сте клиенти на свинските бизнеси. Не пазараувайте от лафка, не пушете БГ цигари, не му купувайте вестниците, не му влизайте в сайтовете, не бъдете клиенти на БТК...

Много е просто и ефективно. Не хранете свинята!!!

03.09 2015 в 19:26

Купувай контрабанда ,остави прасето гладно!

03.09 2015 в 17:16

Съд няма ли в тази държава? Произхода на парите откъде са? Как довчера е беден като църковна мишка а днес мулти-милиардер със състояни по-голямо от това на Бил Гейтс???

03.09 2015 в 15:53

Освен сполучлива, снимката е и показателна за внушенията, които "Нюза" прави.

03.09 2015 в 15:31

Снимката е много сполучлива-двама активни строители на капитализма по български,двама ортаци,замесени от едно тесто.