Делян Георгиев: Сигурен съм, че съгражданите ми от Изгрев искат промяна

OFFNews Последна промяна на 31 октомври 2019 в 13:34 2401 1

Винаги съм бил обществено-ангажиран човек. Гледайки какво се случва с моя район ''Изгрев'', се амбицирах да се включа в политическата надпревара.

Това сподели кандидатът на БСП за кмет на “Изгрев“ доктор Делян Георгиев в ефира на телевизия България Он Ер. Той е сигурен, че съгражданите му, също като него, искат промяна. “На тези избори в '”Изгрев'” се случиха много важни неща, които трябва да са сигнал към гражданите от цяла София. Много хора гласуваха за промяната“, добави кандидатът за кмет. Георгиев коментира, че е кандидат с широка подкрепа - освен от БСП, така и от АБВ, Георги Кадиев, МИР и други.

“При тези избори няма толкова ляво и дясно, всички застават заедно за промяна срещу статутквото”, каза Делян Георгиев.

''Аз съм перфекционист, затова лекарската ми практика ще остане на заден план, ако стана кмет. Но аз съм си лекар за цял живот”, добави доктор Георгиев. Той е категоричен, че има мениджърски опит, като е началник смяна в “Спешна помощ” за София и Софийска област. ''Има достатъчно качествени хора в общината, които си разбират от работата. Не бива хората, които са добри в работата си, да бъдат подлагани на политически натиск. Чистките не са полезни”, коментира кандитът за кмет на район “Изгрев” от БСП.

Делян Георгиев посочи, че в район “Изгрев” има проблем с презастрояването. “Смятам, че като кмет ще мога да осъществя местен референдум за въвеждане на мораториум върху жилищното строителство. Това е нещо, което районният кмет може да инициира'', добави той.

''Паркирането е един от основните проблеми, но той е в следствие на презастрояването, което не е съобразено с инфраструктурата на района'', категоричен е доктор Георгиев. Относно темата за претенциите на собственици на реституирани имоти, Делян Георгиев припомни, че общинската администрация има възможност за обещетяване на хората с такива имоти. “Основен принцип на демокрацията е, че не може малцинството да налага на мнозинството как да живее'”, добави кандидатът за кмет.

Делян Георгиев напомни, че в квартал “Изгрев” няма нито една детска градина. ''Там живеят няколко хиляди души, ако се направи детска градина тя ще може да обслужва целия квартал , както и част от “Дианабад”. Място има, просто трябва да се използва. В последните 2 години в нашия район се построиха около 7500 нови жилища, очаква се населението до края на другата година да се удвои”, коментира той.

Делян Геориев е сигурен, че дори кметът на София да бъде с различни политически предпочитания, това няма да е проблем за него. “Местната власт е избрана от хората, за да работи за хората. Кметът на София не би трябвало и няма как умишлено да саботира добро решение дадено от районния”, допълни той.

Доктор Георигев добави, че ако бъде избран ще настоява за построяването на детско крило към 15-а поликлиника. Относно състоянието и бъдещото на Борисовата градина, Делян Георгиев е убеден, че трябва всички да работят заедно. Кметът на София трябва да има визия за Борисовата градина. “Трябва да има цялостна стратегия, да има единна обща визия”, убеден е Делян Георгиев. “Гласоподавателите в район “Изгрев” са интелигентни хора. Ако не бях стигнал до балотаж, щях да подкрепя кандидат, който е срещу статуквото. Това щеше да е кандидатът на Демократична България Филип Симеонов. Статуквото тряба да бъде преборено в “Изгрев”и в София’’, категоричен е Делян Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови