Дейвид Камерън на посещение в България в четвъртък

OFFNews 01 декември 2015 в 17:33 5542 6

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън ще пристигне в четвъртък на посещение в България, съобщи "Дневник".

Все още не е ясна програмата му, като се очаква Камерън да посети българско-турската граница. Засега няма повече информация за визитата му.

Междувременно правителството на Великобритания одобри участието на страната във въздушните удари по "Ислямска държава" в Сирия

Предложението е одобрено единодушно от представителите на кабинета на редовно заседание, посветено изцяло на събитията в Сирия, предаде Гардиън

След като документът, който съдържа подробности за участието на Великобритания във военната операция, изтече в медиите, лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин предупреди онази част от своите съпартийци, които са склонни да подкрепят идеята на парламентарните дебати в сряда, да бъдат готови да платят "политическата цена" и че няма да има къде да се скрият.

На срещата на кабинета, която продължи около час, министрите се съгласиха всички точки на утрешното заседание на Камарата на общините да отпаднат и да се дискутира само темата за Сирия. Дебатите ще започнат около 11.30 местно време и ще бъдат закрити с реч на външния министър Филип Хамънд. Очаква се гласуването да започне в 22.30 местно време.

Дейвид Камерън призова всички депутати от долната камара на парламента да го подкрепят в битката срещу "Ислямска държава", която по думите му е "част от по-широката стратегия за намиране на политическо решение в Сирия."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови