ДБГ ще работи за обединение на всички вдясно

OFFNews 24 октомври 2017 в 09:45 5144 5

Всяко делене на дясното е услуга за ГЕРБ и БСП, които единствени имат полза от такова. Това заяви през България он еър Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Според него в обединението на десницата има място и за неговата партия.

"Обикалям страната и виждам какво се случва. Хората от СДС, Да, България, ДСБ, БЗНС и гражданите искат обединение на десницата. Ако тръгваме да разбиваме монополола на ГЕРБ по места и да освободим България от корупционната зависимост, това няма да стане с ново разделение", категоричен бе Делчев.

Той обяви и че ще говори с всеки, който иска да се бори за тази промяна.

В неделя ДСБ, "Да, България", ДЕОС, "Зелените" и БЗНС обявиха, че ще направят общо обединение срещу "завладяната държава". И пропуснаха да поканят ДБГ и СДС в новия дясноцентристки формат.

"Необходим е нов начин на мислене и честен разговор за партньорството и морала в дясно. Трябва много да се внимава с поставянето на условията от хора, които са били министри на Борисов", каза Делчев, явно визирайки Христо Иванов, който бе министър в кабинета Борисов-2.

Според него в крайна сметка здравият разум ще надделее над дребните лидерски претенции и заради желанието на хората по страната да работят заедно за разбиването на модела на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

25.10 2017 в 09:54

Дясното е новия комунизъм. Едно време все не можехме да го построим истинския комунизъм, сега пък никоя партия не е истински дясна.

11920

4

Buriata

24.10 2017 в 23:02

Ама какво дясно бе хора? Тук няма десни партии. Просто едни хора обединени от целта да забогатеят на държавната хранилка са обединили усилията си. Всичко върви към възраждане на порочната формула на Реформаторския блок, който така и не направи нито една реформа, а само се нагуши. Само че сега са в малко по-разширен състав.

10571

3

Hissarion

24.10 2017 в 14:08

Обединение на всички вдясно означава целия парламент да мине в обща коалиция.

7568

2

Tabadatko

24.10 2017 в 13:48

Дано успеят да намерят добър отговор на въпросът, защо не подкрепиха ДСБ в края на 2015-та, когато съдебната реформа беше пресечена от ГЕРБ и ДПС. От нея явно зависи всичко, иначе защо е целият цирк, където Цачева я пише за приключила, ГЕРБ правят антикорупционен орган, както и БСП, както и със скандалите с изборът на парламентарната квота към ВСС.
ДСБ са напълно прави, както сега, така и тогава. Работеща съдебна система, и най-вече независима прокуратура би означавала край на живота на много хора - Бойко, Доган, Цветанов, Делян Добрев и прочее. Да не говорим за ДПС и БСП. Ще има толкова много нови наематели по затворите.
Ако се върнат хотата назад и видят какви ги говореше Кунева за "шизофренното" поведение на Радан Кънев след излизане от властта. И то защото Москов предаде ДСБ и остана при Бойко. Сякаш ДСБ имаха избор. Да не говорим за тъпотиите на Даниел Вълчев. Предатели с една дума. И сега щели да са алтернатива. А когато трябваше да са алтернатива и си подадоха гъза на ГЕРБ?

14469

1

случайно прочетох

24.10 2017 в 11:12

Не може да ги пуснат.
Никой не ги ще!