ДБГ писа на Фандъкова Лош 1 за преписване

OFFNews Последна промяна на 30 септември 2019 в 15:28 1881 0

Листата за общински съветници на Движение България на гражданите, ЗНС, НДСВ и Път на младите писа „лош 1“ за преписване на кандидат-кмета на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. "Заложените точки в уж новата й платформа всъщност са копирани от други кандидати. Очевидно г-жа Фандъкова е харесала речта на опонента си Мая Манолова, която на 23 септември обяви програмата си за изграждане на модерни паркинги в София и конкретните места за 5 буферни паркинга до спирките на метрото", се казва в декларацията на ДБГ.

От обединението атакуват досегашния столичен кмет и за завършването на строящия се от ГЕРБ вече 14 г. Околовръстен път и започване на вътрешен градски ринг, които също са основни приоритети на Манолова. В изказването си вчера настоящият кмет от ГЕРБ преповтори тези мерки като ключови, което не беше новост в тази кампания, недоволстват от ДБГ.

Според обединението Фандъкова не е направила нищо за въвеждането на електронна община, "но това не й попречи да го включи в програмата си, след като се видя одобрението на гражданите към сходните предложения на Манолова".

"Ние от ДБГ, ЗНС, НДСВ и Път на младите сме убедени, че независимо от записаните мерки в програмата на кмета на ГЕРБ г-жа Фандъкова, нищо във феодалния модел на управление на Столична община няма да се промени, както не се промени през последните 14 г. Смятаме, че за да има истинско демократично управление в името на хората, трябват искрени действия за промяна, както в Столичния общински съвет, така и по отношение на кметското място с кандидатурата на Мая Манолова", се казва в декларацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови