ДБГ: Не напускат 100 души, има фалшифициране на документи

OFFNews 15 май 2017 в 19:27 4711 3

Не е вярно, че 100 души напускат "Движение България на гражданите". От партията са изпратили сигнал до прокуратурата за фалшиви документи. Това заяви зам.-председателят на ДБГ Димитър Делчев пред bTV. 

Установихме тревожни неща - много от заявленията са просто принтирани и със сходни подписи. Свързахме се с хора, които заявиха, че не са подписвали подобни заявления, затова подадохме и сигнала до прокуратурата, обясни Делчев. 

За напускащи партията 100 души съобщи по-рано днес бившият депутат от ДБГ Настимир Ананиев, който също се оттегли от партията на Меглена Кунева. 

"Някой има интерес да се вдига шум, че в ДБГ се случва нещо лошо. Нищо такова няма", заяви Димитър Делчев. 

По думите му причината за атаката срещу партията е позицията ѝ против въвеждането на мажоритарни избори. 

ДБГ е алтернатива и ясно заявихме, че се противопоставяме на опита ГЕРБ да се утвърдят като единствена политическа сила, както се опитват да направят през „приказката", че хората ще избират мажоритарни кандидати. Нормално е това да предизвика шум срещу нас, коментира Делчев.

Това, което ние ще правим, е да оповестяваме какво се случва в управлението. За нас там има тотален хаос – безпринципни назначения, заместник-министър за един ден, друг, който вече е бил уволнен в предишен кабинет, каза той.

На широката аудитория не е ясно какво става, но сигурно на тези, които дърпат конците, им е ясно, допълни Делчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови