ДБ за ГЕРБ: Квазиевроатлантици, договарящи се с Кремъл

Ружа Райчева 22 декември 2022 в 09:47 2269 4

Йордан Иванов на парламентарната трибуна

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Йордан Иванов на парламентарната трибуна

Това е урок по квазиевроатлантизъм. Най-големите експерти по това да се бият в гърдите какви са евроатлантици и да се договарят с Кремъл, са партия ГЕРБ. Поводът за думите ми е скандалът с Пловдивския панаир, който благодарение на квазиевроатлантиците от ГЕРБ, отива в ръцете на почетния консул на Руската федерация Георги Гергов. 

Това заяви депутатът от "Демократична България" Йордан Иванов по време на декларация от парламентарната трибуна в началото на днешното заседание. На 19 декември Гергов овладя Пловдивския панаир с подкрепата на ГЕРБ и отцепниците от БСП. Общинският съвет в Пловдив подкрепи предложенията, с които Гергов ще може да взима еднолични решения в дружеството "Пълдин туринвест", което управлява Пловдивския панаир.

Гергов е предложил да дари на Община Пловдив 2% от акциите и 6 декара от площта на изложението "Международен панаир - Пловдив" за изграждане на опера в града. Условието е било да се гласува увеличението на капитала. Мотивът на Гергов е, че с дарението на 3 885 985 броя акции общината няма да намали дела си в смесеното дружество. Съветниците от "Демократична България" обаче предупредиха, че ако общината приеме предложенията, Пловдив ще загуби 350 дка, както и панаира.

"Тази история се базира на приятелството на Бойко Борисов и Георги Гергов. Това значи, че той получава две трети от панаира, с които може да прави каквото прецени", заяви Йордан Иванов.

Депутатът призова община Пловдив да запази своя дял, защото така ще се действа в името на българския интерес. От "Продължаваме промяната" също излязоха с позиция днес:

"Пловдив е на път да се раздели окончателно с един от символите си - Пловдивския панаир. Панаирният комплекс в Пловдив, създаден преди повече от един век, днес е най-големият в Югоизточна Европа. Със своите близо 400 декара терен, 140 хиляди кв. метра покрити и открити изложбени площи, конгресен център със 17 зали, логистична зона със складове и офиси, хотел - Пловдивският панаир е апетитна хапка за всеки бизнесмен. Още повече, ако ти бъде подарен.

През 2006-2007-а г. собствеността на панаира, която до този момент е била изцяло държавна, се преструктурира. Акционери стават община Пловдив и частният инвеститор Георги Гергов. Кражбата на символа на Пловдив продължава 15 години. Тя започва от времето на Тройната коалиция и се разгръща по времето на управлението на Бойко Борисов и ще приключи при последния кмет на Пловдив от ГЕРБ.

След свалянето на правителството на Кирил Петков от власт пловдивският бизнесмен, приближен на президента Радев и почетен консул на Русия в Пловдив, Гергов, започна координирана офанзива за окончателно присвояване на панаира. Така се стигна до 20-и декември 2022 г. когато пловдивските общински съветници от ГЕРБ, ДПС, и марионетките на Гергов от БСП, решиха да изтръгнат сърцето на Пловдив и да подарят Пловдивския панаир на Георги Гергов.
Така слоганът на панаира - "Създаваме нови възможности", се претвори в реално политическо действие в полза на един бизнесмен със съмнителна репутация. В момент, в който Европейският съюз налага санкции на Русия заради военната агресия в Украйна, евроатлантиците от ГЕРБ подаряват Пловдивския панаир на Почетния консул на Русия в Пловдив.

От "Продължаваме промяната" призоваваме кмета на град Пловдив да упражни своето право на блокираща квота и да спре това родоотстъпническо дело на общинския съвет, и символът на Пловдив - Пловдивският панаир - да продължи да бъде част от града!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11982

4

leomesi

22.12 2022 в 13:45

Обвинения, критики, плюене по нечий адрес - Демократична България само това прави.

1065

3

Kalina F

22.12 2022 в 12:31

Големи моралисти се извъдиха от Дб, нямам думи какви шашми въртят

1017

2

IvoIvo

22.12 2022 в 11:17

Щото ДБ са чудни...

1935

1

Муню

22.12 2022 в 10:51

ГЕРБ отдавна се гушкат с Радев и Гергов
Нека се показват тези лъжеомрази! Следващата година ГЕРБ ще изгуби не само София, но и Пловдив и Варна и тн.

 
X

Да помогнем на украинските деца!