ДБ поиска незабавна оставка на Танева

OFFNews 08 юни 2020 в 13:51 4821 6

Дясното обединение "Демократична България" поиска незабавна оставка на земеделския министър Десислава Танева. Това стана веднага след като сайтът за разследваща журналистика Биволъ публикува видео със скандално изказване на министъра, в което тя съветва да си мълчим пред Брюксел за грешките, за да не ни спрат парите.

Според десните корупционното "усвояване" на еврофондове се е превърнало в емблема на управлението на ГЕРБ. ДСБ, Зелено Движение и Да, България твърдят, че злоупотребите с еврофондове съдействат за обогатяването на единици, близки до властта, унищожават конкуренцията в цели отрасли и водят до бедност, социално неравенство и образуване на монополи.

Ето и цялата позиция на ДБ:

Корупционното “усвояване” на еврофондове се е превърнало в емблема на управлението на ГЕРБ. “Да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред.” е фраза, достойна за мото на управляващите.

Думите на министъра на земеделието Десислава Танева, изказани в заседание на Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, изискват нищо по-малко от оставка:

„Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат – значи не трябва да получавате тази помощ!“

Танева арогантно предупреждава хората от сектора да си мълчат за проблемите в програмата „Обвързана подкрепа“, за да не спрат европейските пари.

Злоупотребите с еврофондове съдействат за обогатяването на единици, близки до властта, унищожават конкуренцията в цели отрасли и водят до бедност, социално неравенство и образуване на монополи.

Демократична България настоява за оставката на министър Танева. След тази откровена защита на измамите с европейски средства, тя не може да остане министър нито минута повече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3023

6

Klinklin

04.07 2020 в 10:07

Не виждам смисъл от оставката. Това бе поредният поръчков скандал забъркан от платените журналисти от Бивол. Вижда се и с просто око как всичко е добре смелено и подбрано като запис и текст, така че хората да бъдат подведени да си мислят нещо конкретно. Обаче никой не иска да представи цялата картина на хората и те сами да си направят изводите. Ей на това му се вика свободна журналистика.

12860

5

newfoundland

09.06 2020 в 17:00

Като заговориха за оставки, кога Христо Иванов ще дава оставка, вес пак е заследван за няколко неща вече!

4000

4

Ivo Ivanov23

09.06 2020 в 16:50

Всеки ден искат оставка тия, да сменят малко тематиката и репертоара. Скучни са вече.

12435

3

Jinx

09.06 2020 в 16:30

Я, тия шушумиги са поискали за втори път нещо смислено…

4015

2

No matter what

09.06 2020 в 15:28

Към който и да се прецелите, няма да ви се получи да спечелите вота на хората!

12392

1

мгергов

09.06 2020 в 14:45

Дори не е смешно вече, а жалко - всеки опит да покажат някаква заинтересованост по актуални теми е такъв. Коя по ред оставка е това?