Дъщерята на първия служебен здравен министър поема работата с медиите в МЗ

OFFNews 12 август 2014 в 15:45 6320 0

Дъщерята на директора на Военномедицинска академия проф. Николай Петров – Руслана Петрова, е назначена за началник на дирекция „Връзки с обществеността“ в Министерството на здравеопазването.

Проф. Петров беше служебен министър на здравеопазването в правителството на Марин Райков. Преди официалното обявяване на министрите в настоящия служебен кабинет проф. Николай Петров беше сочен за здравен министър и в това правителство.

След това обаче постът беше зает от д-р Мирослав Ненков, който беше зам. здравен министър в предишното служебно правителство.

Освен Руслана Петрова в екипа на новия здравен министър влизат още Лидия Нейчева - на поста зам.-министър с ресор "Лекарствена политика", д-р Любомир Бакаливанов - зам.-министър с ресор "Болнична помощ", и Лилия Иванова - на поста главен секретар. 

Лидия Нейчева беше назначена за зам.-министър и в предишното служебно правителство. Нейчева е началник "Болнична аптека" в болница "Токуда".

Д-р Любомир Балкаливанов пък е анестезиолог в Националната кардиологична болница. Бакаливанов не е заемал досега пост в държавната администрация, обясни здравният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови