Даниел Митов: ПП дойдоха без програма, тръгват с празна папка

Ружа Райчева 08 юли 2022 в 15:02 1878 7

Снимка БТА/Архив

Даниел Митов

ПП дойдоха без програма, тръгват с празна папка. Безпомощни, некомпетентни, провалиха всичко, до което се докоснаха. Логичен край на правителство, което не знаеше какво прави - нехомогенно, без каквато и да била спойка, а събрано само от някакви финансови и корупционни интереси.

Това заяви бившият външен министър от ГЕРБ Даниел Митов в кулоарите на Народното събрание, след като стана ясно, че ПП най-вероятно ще върнат първия мандат на президента Румен Радев днес. 

"Ако вторият мандат дойде при нас, ние сме заявили какво ще направим - връщаме го. Утре от Бургас ще имате новини лично от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов", каза Митов. 

Депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев е на мнение, че оттук нататък шансът остава в третия мандат. "От ДБ ясно дадохме заявка, че сме готови да получим третия мандат", каза той. 

Според него ДБ са сред най-разумните и диалогични сили в това Народно събрание. Мирчев се надява, че ще успеят да вразумят другите парламентарни сили, за да се състави правителство и да не се стига до предсрочни избори. 

Ако ДБ получат третия мандат, ще търсят диалогична фигура за премиер, каза още Ивайло Мирчев. 

Зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев заяви, че това правителство и всички кабинети, които би излъчил този парламент, са "безкрайно вредни за държавата и когато и да бъде разпуснат ще е късно".

Според него "пазърлъците за купуването на депутати и спазаряването на постове" не са проработили. Ганев посочи, че позицията на "Възраждане" е ясна от първия ден на 47-ото Народно събрание.

"Този парламент е напълно изчерпан морално. Трябва да се разпусне, да отидем на избори", каза Цончо Ганев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

7

нещото

12.07 2022 в 16:14

По физиономията ще го познаете - мазен подлизурко!!!

12073

6

IvanofRumen

08.07 2022 в 23:15

Какви новини ще има утре лично от лидера на сикаджийската партия? Сигурно, че ще е международен подсъдим за финансиране войната на Путлер с турски поток, който слугата от Банкя нарича балкански.

2910

5

ivenco

08.07 2022 в 20:55

Поредния герберастки ренегат. тиквuн най-обича таквиз кат тоз дет им е обърнал хастара. А може на само хастара. ;)) митов, биков, сачева, тая от Видин, каназирева - тея помня, вероятно има и още. :))

22548

4

dolivo

08.07 2022 в 19:44

нагли човечета, посочват му данните за ръст на инвестиции, и то ти се зъби и вади някви данни из бекофиса дето баба Мара чистачката бюджета и бил завишен.

Докато българина не си поиска отчет до стотинка за големи и важни проекти, ще завижда на евреи и други по мъдри и улегнали в бизнеса нации и все други ще са му виновни

Досущ като Русия, изстрадали, ограбени , онеправдани гавроши

12073

2

IvanofRumen

08.07 2022 в 16:34

На герб програмата е кражби, кражби и кражби. Наглеци!

6386

1

Zlatko

08.07 2022 в 15:08

А ти си със защитни интереси, да защитаваш вожда Винету и схемите на партията му. Мазно леке такова!