Даниел Митов: ДБ се държат като победители, без да са такива

OFFNews 21 април 2021 в 09:37 3925 0

"Демократична България" се държат като победители, без да са такива. Нашият призив е да погледнат реално и да видят, че не може с лековато говорене да елиминират 840 хил. български избиратели, които са си дали гласа за ГЕРБ. Всеки един опит ГЕРБ да бъде заобикалян ще бъдат наказани впоследствие от избирателите. 

Това каза предложеният за премиер в проектокабинета на ГЕРБ Даниел Митов по бТВ. Той определи като политическо говорене думите на Христо Иванов, че кукла на конци на Борисов

Ще има отправени официални покани за съставяне на правителство към ДБ и Има такъв народ. С БСП и ДПС заявихме ясно, че няма да разговаряме, подчерта Митов. Той допълни, че не вижда смисъл от разговори с „Изправи се! Мутри вън!“. „Много малка партия, която едва премина бариерата“, мотивира се той.  

При липса на подкрепа от другите политически сили, Митов допълни, че ГЕРБ ще върне мандата, за да не бавят процедурата, но предупреди, че така се подменя вота на избирателите. Според него управление с премиер, за когото хората не са гласували, дава възможност да се стигне отново до правителства, като тези на Любен Беров и Пламен Орешарски, свързвани със задкулисието. 

Хайде да не обсъждаме Георги Марков, отговори Митов на въпрос как ще коментира думите на бившия депутат и конституционен съдия за намеренията му да разговаря с Демократична България за нов кабинет. 

Позицията на ГЕРБ е, че правителство да има, а дали ГЕРБ ще подкрепи евентуално правителство на "Има такъв народ", ще се реши, като дойде този момент, уточни Митов. 

Според него ГЕРБ ще подкрепи идеята на ДБ за временна комисия "Росенец".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!