Христо Иванов: Как Даниел ще се справи с чекмеджетата? Той е сламен човек и кукла на конци на Борисов

OFFNews 21 април 2021 в 08:21 8022 0

Бихме подкрепили кабинет с мандат на „Има такъв народ“, дори да няма наши министри в него.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по бТВ.

Предложение за разговори от ГЕРБ не сме получили. Очевидно си говорим през медиите. От самото ни създаване заявихме, че ще се борим срещу управлението по модела „Борисов“. Няма как да подкрепим управление с мандат на ГЕРБ, каза още Иванов. 

Борисов вади Даниел (Митов - бел. ред.) като сламен човек, поставен за фасада, коментира той. 

Христо Иванов потвърди, че дори няма да се отиде на разговори с ГЕРБ за подкрепа на правителството на Даниел Митов. "Борисов опитва да стане Доган. Даниел Митов е един сламен човек, поставен за фасада. Търсим програма за промяна, в управление на ГЕРБ, а дори и с него като министър-председател, такава няма как да има", аргументира се Иванов. 

Как смята Даниел да се справи с чекмеджетата?, попита риторично Иванов. Той е кукла на конци на Борисов, няма как да се справи с корупцията, заяви съпредседателят на ДБ. 

Едни хора вадят снимки, като че ли ще кандидатства за активен борец. Когато Корнелия Нинова заявява възможност БСП да бъде част от промяната, това е недалновидно, каза още Иванов. 

Смятаме, че управление трябва да бъде излъчено, но не какво управление, а такова на промяната. Затова моят призив е да спрем с взаимните атаки, защото това помага само на Борисов и ГЕРБ, призова Иванов. Мнозинства са избиране на какъвто и да е кабинет, защото има политически сили, които искат да запазят статуквото, подчерта той. 

Не сме стигнали до обсъждане на министри, още не е имало обсъждане на приоритети на промяната, допълни Христо Иванов. 

По повод обвиненията на Бойко Борисов, че Демократична България и ДПС са реализирали съвместно акцията в Росенец през лятото, Иванов призова депутатите от партията да подкрепят създаването на комисия, която да проучи целия случай, за да могат "да докажат безумните си твърдения".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови