Даниел Лорер: За нас е важно постоянството на ДПС в това, което са обещали

OFFNews 07 ноември 2023 в 19:55 1384 0

Лорер

Снимка БГНЕС

Даниел Лорер

Това, което за нас е много важно, е постоянството на ДПС в това, което те са обещали не само в българския парламент, а на цялото българско общество - конституционна реформа, която най-после да раздели политика от правосъдие у нас. Това е истинската мисия на партиите, които са обещали тази реформа. Аз вярвам, че каквито и кадрови промени да се случват в ДПС, те имат необходимата политическа мъдрост, за да знаят, че това е пътят, който трябва да следваме.

Това обяви Даниел Лорер от "Продължаваме промяната-Демократична България" по БНТ.

Той допълни, че вътрешнопартийните теми трябва да бъдат оставени на ръководството на ДПС, но е интересен факт, че Ахмед Доган отново застава на лидерския пост.

"Той е бил там достатъчно дълго, за да разбира историческата важност на процесите, които протичат в България в момента", изтъкна Лорер.

На въпрос необходима ли е лидерска среща отговори така:

"Предполагам, че в рамките на парламента те ще продължат със същия интензитет, както досега. България се намира в едно изключително динамично управление, популярно и известно като сглобката, но то започва да дава своите резултати и аз вярвам, че идните месеци ще го покажат."

Даниел Лорер бе категоричен, че не вижда по-добра алтернатива за България или за ГЕРБ.

"Вярвам, че всички партии ще осмислят резултатите от изборите за местна власт, които показаха нещо много ясно - промяната е тук и промяната е желана от цяла България", заяви той.

"Българският избирател е направил своя избор и той е отдал на ПП второ място, а на ГЕРБ първо в национален аспект, но това не означава, че ние бягаме от отговорност, напротив - ние я поехме, създадохме правителство и макар и с известно омерзение от двете страни ние работим заедно, защото всички разбираме, че избирателите искат от нас резултати, искат политика и правосъдие да бъдат разделени, правосъдна реформа. Искат свобода на движение в Европа, Шенген, искат свободно конвертируеми пари, искат евро, за да имаме политически и икономически възход. Това е, което искат от нас, независимо кой го прави", изтъкна още Лорер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика