Дани Каназирева: Напрежението в Пловдив спадна след избора на Здравко Димитров

OFFNews 07 ноември 2019 в 09:30 3739 0

В последно време в Пловдив имаше сериозно напрежение, което спадна след избирането на кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров за кмет.

Това заяви в предаването „Тази сутрин” на bTV Дани Каназирева („Съюз за Пловдив”), която вчера кабинетът назначи за областен управител на Пловдив на мястото на Здравко Димитров. Каназирева участва в надпреварата за кмет на града, но остана трета.

Назначението на Каназирева предизвика разнопосочни коментари, тъй като по време на кампанията тя се определяше за борец срещу статуквото.

Каназирева не отговори кой конкретно я е предложил за поста.

„Единственият разговор, който имах с г-н Димитров, беше във вторник, малко преди това решение. Разговаряли сме за града, за приоритетите, които си поставяме, и за това, което трябва да се работи в Пловдив и региона. (…) Считам, че в Пловдив наистина има усещане за промяна и очакване на такава. И хората, които са ни подкрепяли, приемат това като знак за отваряне на управлението и най-после да има спокойствие и да спадне напрежението в града”, каза тя.

По повод критиките на „Демократична България”, които определиха назначаването ѝ като недопустимо, Каназирева отговори, че имат къса памет.

„ДСБ във формат „Реформаторски блок” издигна Здравко Димитров на миналите избори. Десните винаги са били в управлението на Пловдив. Два мандата имаха председател на общински съвет и безропотно и мълчаливо подкрепяха всяко едно решение на бившия вече кмет Иван Тотев. (…) Аз винаги съм подкрепяла десните партии. Там проблемът е с твърде голямото его и самоувереност и никога възможността да отстъпят в името на това да се случи нещо добро”, заяви Каназирева.

Дани Каназирева започва политическата си кариера като член на ГЕРБ, от която е изключена през 2010 г. По думите на лидера на партията Бойко Борисов причината е, че доверието от нея е снето, защото защитава интересите на бизнесмена Георги Гергов. Самата Каназирева отхвърли тази теза. През 2011 г. тя регистрира "Съюз за Пловдив". Оттогава е член на Общинския съвет. Междувременно си сътрудничи с ДБГ на Меглена Кунева и с "Нова Република" - през 2017 г. На последните местни избори през октомври "Съюз на Пловдив" не влезе в коалиция с дясното обединение "Демократична България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови