Дама зае мястото на министър Нено Димов в ИДП

OFFNews 26 май 2017 в 12:12 6112 0

Снимка ИДП

Д-р Ирена Тодорова

Дама смени Нено Димов начело на Института за дясна политика, след като той стана министър на околната среда и водите. Общото събрание избра единодушно за нов председател д-р Ирена Тодорова. 

Ирена Тодорова е сред учредителите на ИДП. Пред членовете на организацията тя заяви, че ще работи усилено за разширяването на научния и изследователския профил на Института, като за реализирането на тази цел ще разчита не само на потенциала на колегите й от организацията, а и на външните сътрудници и партньорски организации, с които през годините Института за дясна политика работи, съобщиха от ИДП. 

Д-р Ирена Тодорова е бакалавър по Политически науки (на френски език) и магистър по Дипломация и международни отношения на Нов български университет. През 2012 г. защитава докторска дисертация пред департамент „Политически науки“ на Нов български университет, посветена на политическата култура на новите поколения. От 2012 г. е главен асистент в същия департамент. Учредител на Института за дясна политика (2014 г.) Съветник в политическия кабинет на министрите на образованието и науката (2014–2016) и на външните работи (2016–2017) на Република България.

Заместник-главен редактор е на теоретичното списание за политика и култура Conservative quarterly (от 2015 г.).
През 2016 г. печели стипендия на Държавния департамент на САЩ за специализация по американска политическа мисъл (Study of the U.S. Institutes on U.S. Political Thought). Автор на много статии и студии по темите за политическото участие и политическата култура. През 2017 г. заедно с колегата си Петър Николов-Зиков публикуват монографията „Политическият консерватизъм“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!