Да не стане късно! ДПС призова за бърз изход от политическата криза

OFFNews 29 септември 2020 в 15:59 5835 2

Снимка БГНЕС

ДПС осъди поведението на протестиращите, които преди няколко дни замерваха с яйца и боя централата на партията.

Нереализирани политици или кандидат-политици се опитват да използват ДПС като трамплин, заяви лидерът Мустафа Карадайъ.

Той не каза ясно кого има предвид, но обясни, че "с анти-ДПС реторика идват на власт и се опитват да станат център на медийния интерес".

Карадайъ посочи, че десетки декларации са затрупали централата на ДПС веднага, след като организаторите на протеста срещу правителството са решили, че могат да го насочат срещу опозиционната ДПС.

Трудно е да се приеме за нормална ситуация, при която протестиращи си позволяват да поругават национални символи като герба и трибагреника. Тези процеси показват липса на перспектива и идеи у организаторите на протеста, каза Мустафа Карадайъ.

ДПС предупреди преди 11 г. - най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 г. ДПС последователно иска оставката на това правителство. Организаторите на протеста, които довчера бяха партньори и клакьори на ГЕРБ, днес се сетиха - протест пред ДПС.

Карадайъ призова за намирането на бързо решение на политическата криза в държавата.

"Единственото решение е диалог за излизане от политическата криза, докато не е станало късно. Отлагането на решението на кризата днес, може да има тежки последици утре", каза Карадайъ.

Интерпретацията на резултатите от частичните местни избори миналата неделя се разминаха сериозно с тези на ГЕРБ.

Карадайъ посочи, че се е гласувало на 24 места в страната като ГЕРБ са спечелили 9 кмета, ДПС 7, а БСП - 3.

Ние участвахме с 10 кандидати и 7 от тях спечелиха. 70 процента станаха кметове. Можем да кажем, че ДПС разгроми ГЕРБ и БСП, но няма да ползваме тази терминология, добави той.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

2

Краси

29.09 2020 в 16:48

Ще посоча най-бързия изход от кризата. Който се смята за опозиция напуска парламента, като по този начин спира или много сериозно възпрепятства работата му и тогава мутрата ще бъде принудена да подаде оставка и да отидем на бързи избори за нов парламент.
Ха сега да видим дали ДПС е опозиция, или задкулисен партньор на ГЕРБ и патриотите. Ако е второто, значи си заслужаваше почерпката от протеста миналата седмица.