"Да, България“ залага на борба с картелите, чисти обществени поръчки и свобода на медиите

Антония Чорева 05 януари 2017 в 12:30 12624 5

Движение „Да, България“ на Христо Иванов, което в събота ще проведе учредителното си събрание и ще се узакони, е готово с устава си.

Той е 12 страници, в които се описват целите, принципите на партията и вътрешните правила за членство и структура.

В него пише как точно ще се изписва името на партията – „Да, България!“ и че цветовото съчетание при изобразяване на символите ще е светло зелено и лилаво.

В устава пише също, че всеки може да е член на партията, изключение правят само хора, които са били членове на Държавна сигурност.

Освен това всеки член ще плаща членски внос, но при невнасяне 2 години членството се прекратява. Освен това партията на Христо Иванов ще има Национална контролна комисия, която ще следи спазването на правилата на партията и да не се накърнява публичния образ на движението.

Уставът започва с целите, които са демонтиране на корупционния модел на управление на страната, за да се сложи край на бедността и да се повиши благосъстоянието и качеството на живот на българските граждани.

А това в устава е заложено да стане чрез:

1. Реформиране на правоохранителната система и установяване върховенство на закона.

2. Укрепване на независимостта и професионализма на институциите, с цел установяване на законност и правила, вместо политически произвол.

3. Създаване на работещи регулатори, охраняващи правилата за свободна конкуренция, които да разрушат монополните и картелните структури.

4. Спиране на бюджетните кражби, свързани с нагласени обществени поръчки, укрити данъци в особено големи размери и контрабандна търговия от фирми и частни лица, избегнали закона чрез корупцията в държавните институции.

5. Справяне с бедността чрез ускорен икономически растеж, който да гарантира повишаването на доходите, включително пенсиите, като следва възгледа, че най-добрият начин за това е увеличаване на конкурентоспособността на българския бизнес, стимулиране на иновациите и предприемачеството и връзката им с образованието и науката.

6. Въвеждане на образование със стандарти, отговарящи на изискванията на съвременния свят, и младежки политики, възпитаващи активни граждани.

7. Изграждане на малка, прозрачна администрация, въвеждане на електронно управление и обезпечаване на кариерно израстване, основано на професионални качества и интегритет.

8. Вземане на решения на база на експертизи, анализи и прецизни данни, включително с участие на гражданското общество, като по този начин осигури качество и предвидимост на провежданите политики.

9. Въвеждане на законодателна рамка, която да гарантира ясна собственост на медиите.

10. Ефективна политика на национална сигурност, гарантираща енергийната независимост на страната, опазването
на природните ѝ ресурси и здравето и живота на гражданите.

11. Повишаване интеграцията на България в структурите на Европейския съюз и постигане на пълноправно членство в Икономическия и паричен съюз, Шенгенската уредба и Банковия съюз.

11. Такава външна политика, която да гарантира ще използва всички позволени от закона начини, като осъществява политическа дейност чрез формиране и отстояване на публични позиции.

Вярваме,че изправяйки се срещу престъпността и корупцията в управлението, можем да предложим на младите хора в България бъдеще, а на нашите родители – достойно настояще - заявяват от партията на Хирсто Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13604

4

In Trum we trust

05.01 2017 в 13:12

Я аватара на олигарха от ДС Иво Прокопиев пак притопля стари манджи с надежда да лови нови балъци. Балъци, които да вярват в светлото бъдеще начело с подобни креатури обаче почти не останаха. 1-2% ще си ги поделят с радановото ДС-бе и до там.

63994

2

Red or Dead

05.01 2017 в 12:45

Щом Уставът е излязъл от “гениалния и съвършен“ мозък на ицку БОЙКИКЕВ, значи все в порядке....спете спокойно....

П.П. окавичкването на част от думите е съвсем случайно и не е търсено нищо скрито, просто ни се даде ясно да разберем, че тук всичко около “проекта БОЙКИКЕВ“ е с ПЪЛЕН имунитет, лошо няма, приемаме различното от нашето виждане, особено щом е на Йончев, надявам се все пак АРШИНЪТ да не бъде двоен....